Stefan de Bruijn geïnstalleerd als gemeenteraadslid

Vandaag is Stefan de Bruijn geïnstalleerd als gemeenteraadslid in Amsterdam. Hij gaat zich namens de VVD fractie bezighouden met onderwijs, wijkaanpak en dierenwelzijn. Ook is hij lid van het presidium van de gemeenteraad. Stefan (1983) neemt de portefeuilles over van zijn voorganger Werner Toonk, die momenteel de wereld rondzeilt.

 

Stefan: ‘Met veel plezier woon ik sinds 2005 in Amsterdam. Ik kwam als student, werd actief bij de JOVD en heb jarenlang met veel plezier op het Amsterdamse Stadhuis gewerkt. Het is een eer en een genoegen om daar nu een hoofdstuk als gemeenteraadslid aan toe te voegen. Ik zie ernaar uit om de VVD fractie tot aan de verkiezingen in maart te versterken. Inhoudelijk staan daarbij voor mij een vrije onderwijskeuze en meer aandacht voor digitalisering op scholen centraal.’

 

Stefan de Bruijn is naast zijn raadswerk actief als associate partner van communicatiebureau Schinkelshoek & Verhoog in Den Haag. Hij is met name actief voor bedrijven en organisaties in de energie- en zorgsector. In het verleden was hij al duo-gemeenteraadslid, deelraadslid in Centrum en beleidsmedewerker en hoofd fractiebureau van VVD Amsterdam. Stefan is tevens lid van de raden van toezicht van GGZ Rivierduinen en kinderrechtenorganisatie Defence for Children.