Gemeenteraad verhoogt afvalboetes op initiatief VVD

De boetebedragen van een reeks afvalboetes gaan omhoog. Gisteren stemde de gemeenteraad over hogere afvalboetes, nadat de VVD bij het college hierop had aangedrongen. VVD-woordvoerder Afvalbestrijding Torn reageert positief: “Hogere boetes zijn onmisbaar voor een schoner Amsterdam. We zijn daarom blij dat de gemeenteraad heeft besloten een aantal boetes te verhogen. Wat ons betreft gaan er nog meer boetes omhoog.”

De verhoging betreft boetes voor milieuverontreiniging en het achterlaten van afval tijdens transport, laden en lossen. In plaats van 230 euro hanteert de gemeente voortaan het landelijke bedrag van 370 euro. Hetzelfde geldt voor het verkeerd aanbieden van bedrijfsafval. Deze boetes gaan met 50 euro omhoog.

Torn ziet graag verdere verhogingen van afvalboetes. Wat hem betreft mogen deze boetes hoger zijn dan in de rest van Nederland. “De afvalproblematiek in Amsterdam is van buitengewone proporties. Daar horen forsere boetes bij. De VVD wil daarom dat de bestuurlijke boetes voor het dumpen van afval flink omhoog gaan,” aldus Torn.