Raay loopt stage bij de Amsterdamse VVD


Raay heeft een dag meegelopen op het fractiebureau van de Amsterdamse VVD. Lees hier het door hem geschreven verslag van zijn meeloopstage.


"Voor school heb ik een week maatschappelijke stage gelopen. In het stadhuis ben ik bij GroenLinks en de VVD geweest, allebei een dag. Ik vond beide partijen erg leuk en ik heb dan ook veel geleerd.

 

In het stadhuis gaan alle partijen leuk met elkaar om. Ze zitten allemaal bij elkaar op de gang. Iedereen kent elkaar ook. De eerste dag ben ik al bij allemaal verschillende partijen gaan kijken. Ze waren allemaal heel enthousiast. Voor ik op stage ging had ik een beeld bij politici, namelijk dat alles heel serieus wordt genomen en dat iedereen er ook heel serieus uitziet. Dit was niet helemaal waar. Achter alle partijen zitten namelijk hele gewone mensen. Iedereen is wel netjes gekleed en alles wordt ook serieus genomen, maar ik ben alle soorten mensen tegengekomen die ik ook tegenkom als ik over straat loop.

 

Er zijn wel veel verschillen tussen GroenLinks en VVD. Dit komt waarschijnlijk doordat de VVD een grotere partij is in Nederland en in de coalitie zit. Zo kwam Pieter Litjens langs die mij meenam voor lunch. Hij is de wethouder van personeel en organisatie, verkeer en vervoer, gemeentelijk vastgoed, inkoop en stadsdeel Zuidoost. Ik mocht hem zo veel vragen als ik wilde en dit heb ik dan natuurlijk ook gedaan.

 

Ik kreeg ook een paar leuke opdrachten. Als eerste kreeg ik een paar vragen mee over de Gemeente Amsterdam en over VVD Amsterdam. Die vragen heb ik beantwoord terwijl ik bij de raadscommissie was over zorg en sport. Later ging ik als koerier naar het huis van de fractievoorzitter Marja Ruigrok. Verder heb ik gewerkt aan een vergelijking van de verkiezingsprogramma’s van een paar partijen."


Raay