VVD pleit voor richtlijnen elektrisch opladen in toekomstige garages

VVD-woordvoerder Duurzaamheid Cees Eenhoorn wil dat er richtlijnen komen voor de aansluitingsmogelijkheden voor elektrische oplaadpunten in nieuw te bouwen garages. Wat hem betreft moeten toekomstige garages beschikken over voldoende aansluitingen om oplaadpunten te installeren. Eenhoorn: “Elektrisch rijden groeit als kool. Ook worden er veel garages bijgebouwd in Amsterdam. Wat de VVD betreft worden deze garages voorzien voldoende bedrading om de elektrische auto’s van straks mee op te kunnen laden.”

De komende jaren zal de verkoop van elektrische auto’s flink toenemen. Naar verwachting worden er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s verkocht. Eenhoorn: “Het is daarom wel zo efficiënt om nieuwe garages zo te bouwen dat er later voldoende oplaadpunten kunnen worden geïnstalleerd.”

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 8 en 9 november zal de VVD een motie indienen waarin het stadsbestuur wordt verzocht richtlijnen op te stellen voor projectontwikkelaars en corporaties die toekomstige garages in Amsterdam zullen gaan bouwen.