VVD: Adviseer VvE's over elektrisch opladen in gemeenschappelijke garages

Wat VVD-woordvoerder Duurzaamheid Cees Eenhoorn betreft geeft de gemeente kosteloos advies aan Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) over het realiseren van oplaadpunten voor elektrische auto’s in gemeenschappelijke garages. Eenhoorn: “Elektrisch rijden heeft de toekomst, maar er bestaat bij VvE’s veel onduidelijkheid over de praktische aspecten van aanleggen van elektrische oplaadpunten. Wat ons betreft biedt de gemeente VvE’s gratis persoonlijk advies.”

De gemeente heeft momenteel energieadviseurs in dienst die VvE’s adviseren over de mogelijkheden om energie te besparen of zonnepanelen te plaatsen. Ook kunnen VvE’s advies krijgen over het besluitvormingsproces binnen de vereniging. Eenhoorn: “Wat de VVD betreft worden deze energieadviseurs ook ingezet om VvE’s te adviseren over de maatregelen die moeten worden genomen om garages toe te rusten op een elektrisch wagenpark.”

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 8 en 9 november zal de VVD een motie indienen die het stadsbestuur oproept gratis energieadvies te verstrekken aan VvE’s over elektrisch opladen.