VVD blij met komst Willibrordusgarage in de Pijp

Gisteravond heeft de gemeenteraad ingestemd met het aanleggen van een ondergrondse parkeergarage onder het Willibrordusplein aan de Ceintuurbaan. De VVD is altijd een voorstander van dit plan geweest en is verheugd dat de garage er nu daadwerkelijk komt.

VVD-woordvoerder Verkeer Rik Torn: “Met het bouwen van deze garage verplaatsen we bovengrondse parkeerplekken naar de garage. Zo creëren we in de Pijp meer ruimte op straat voor voetgangers, fietsers en groen.”

De garage zal plaats gaan bieden aan meer dan tweehonderd auto’s. Bij de aanleg van de garage wordt ook het bovenliggende plein met 750 vierkante meter vergroot en heringericht, hierdoor ontstaat meer plek voor ontspanning, spelende kinderen, sport en extra groenvoorzieningen.

Wat de VVD betreft zijn parkeergarages essentieel voor een bereikbare en leefbare stad. Torn: “De komende jaren willen wij blijven investeren in nieuwe parkeergarages. Elke nieuwe ondergrondse parkeerplek levert nieuwe ruimte op straat op. In wijken waar de parkeerdruk hoog is willen we extra ondergrondse parkeerruimte aanleggen,” aldus Torn.