Marianne Poot bezoekt aangevallen Joodse restaurant

Gisteren werden de ruiten van het Joodse restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg ingeslagen door een man die volgens ooggetuigen ‘Palestina vrij’ en ‘Allahu akbar’ zou hebben geroepen. Marianne Poot reageert vol afschuw op het incident: “Het is enorm ingrijpend en werkelijk afschuwelijk dat zoiets in Amsterdam gebeurt.”

Gisteren werden de ruiten van het Joodse restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg ingeslagen door een man die volgens ooggetuigen ‘Palestina vrij’ en ‘Allahu akbar’ zou hebben geroepen. Marianne Poot reageert vol afschuw op het incident: “Het is enorm ingrijpend en werkelijk afschuwelijk dat zoiets in Amsterdam gebeurt.

De man werd vrijwel direct na het incident gearresteerd. Poot bracht diezelfde avond nog een bezoek aan het restaurant, samen met onder andere Kamerleden van de VVD, SGP en CU. Volgens haar is er nooit een excuus voor geweld tegen Joden, Joodse instellingen of Joodse ondernemers.

De VVD maakte eerder geld beschikbaar voor meer veiligheidsmaatregelen voor Joodse ondernemers. Poot: “Dit incident toont helaas aan hoe hard het nodig is om extra bescherming te bieden.”