VVD wil duidelijkheid over postercampagne vrije partnerkeuze

In Amsterdam moet iedereen, ongeacht zijn of haar geslacht, seksualiteit, afkomst of religie, de vrijheid hebben om zélf een partner te kiezen. “Het is daarom absurd als de gemeente aangeeft dat posters waarop zoenende mensen met verschillende achtergronden te zien zijn ‘te heftig’ en ‘onbespreekbaar’ zijn,” zegt VVD-raadslid Samira Bouchibti.

Afgelopen jaar hield de organisatie Femmes for Freedom in samenwerking met de gemeente Rotterdam een postercampagne voor vrije partnerkeuze. Op de posters waren zoenende Rotterdammers met verschillende seksuele, etnische en religieuze achtergronden te zien.

Goed voorbeeld doet goed volgen, vond Bouchibti: “In navolging van de Rotterdamse campagne heeft de VVD de Amsterdamse wethouder Diversiteit gevraagd samen met Femmes for Freedom een soortgelijke campagne in Amsterdam te houden.”

Uit de woordvoering van Femmes for Freedom blijkt echter dat de gemeente tegen de organisatie gezegd zou hebben dat posters met onder andere zoenende homo’s, lesbiennes, moslima’s en joden ‘te heftig’ en daardoor ‘onbespreekbaar’ zijn.

Bouchibti: “Wat de VVD betreft geeft de postercampagne een krachtig signaal af. Namelijk dat Amsterdam vrijheid, gelijkheid en tolerantie hoog in het vaandel heeft staan en dat je hier zelf je eigen partner kunt kiezen. Daarom willen wij van het college horen of het klopt dat er is gezegd dat de posters onbespreekbaar zijn. Ook vragen we het of zij de campagne alsnog willen houden.”