Ruimere openingstijden en minder uitgaansoverlast

Op voorstel van de VVD gaat de gemeente onderzoeken of er ruimte is voor meer 24-uurshoreca en meer verlaatjes (incidentele ontheffingen voor nachtzaken). Fractievoorzitter Marja Ruigrok reageert opgetogen op het aangenomen voorstel: “Vaste sluitingstijden kunnen gepaard gaan met een plotselinge leegloop van cafés of clubs en geluidsoverlast. We zien liever ruimere openingstijden, zodat mensen mondjesmaat naar huis gaan als ze zijn uitgedanst en er geen chaos ontstaat.”

Uit eerdere proeven blijkt dat ruimere sluitingstijden niet gepaard gaan met meer uitgaangsoverlast. Ruigrok benadrukt dat meer rek in sluitingstijden juist een goed middel kan zijn tégen overlast: “Door niet alleen nachtzaken in het centrum ruimere openingstijden te geven spreid je uitgaanspubliek zowel over de stad als in de klok."

Meer weten? Lees hier de brief van de gemeente over de evaluatie van eerdere proeven met ruimere openingstijden. En download hieronder de VVD-moties over onderzoek naar 24-uurshoreca en meer verlaatjes.