Kogel door de kerk: Nuonweg gaat weer open

Het Amsterdamse stadsbestuur heeft besloten de Overdiemerweg, ook wel bekend als de Nuonweg, open te stellen. Cees Eenhoorn reageert enthousiast op het besluit: “IJburgers hebben hier lang op gewacht. De openstelling zorgt ervoor dat bewoners voortaan niet meer hoeven om te rijden. Voor scholieren wordt de route van en naar school korter én veiliger.”

De heropening van de Nuonweg biedt ook kansen voor het openbaar vervoer. Zo kan er een volledig vrije busbaan worden aangelegd op het laatste stukje tussen Almere, Muiden, Weesp en IJburg.

Het bereikbaar houden van de Overdiemerweg is al voor de sluiting in 2014 een belangrijk punt voor de Amsterdamse VVD en de VVD-fractie in stadsdeel Oost. Zo werd in 2013 het voorstel ‘Openhouden Overdiemerweg’ van VVD-raadslid Daniel van der Ree aangenomen in de Amsterdamse gemeenteraad.

Daarna heeft de VVD zich altijd ingezet voor een heropening. In 2014 werd op voorspraak van de VVD het openstellen van de Nuonweg opgenomen in het coalitieakkoord. “Wij zijn blij dat dankzij de inzet van wethouder Litjens (VVD) de openstelling nu echt gaat plaatsvinden,” aldus Eenhoorn.