Ga jij op Valentijnsavond samen met Barbara Visser het Rembrandtplein op?


Volgende week woensdag brengt staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser, een bezoek aan het Rembrandtplein om te praten over de aanpak van uitgaansgeweld. De Amsterdamse VVD zet zich hier al jaren voor in. Zo zijn de beveiligingscamera's op het Rembrandtplein aan ons te danken. De driejarige pilot "Gastvrij en veilig Rembrandtplein" heeft de overlast ook teruggedrongen. Via deze pilot werken de gemeente, bewoners, horeca en handhavers succesvol samen. 
De betrokkenheid van de horecaondernemers is hierin cruciaal. In ruil voor het nemen van maatregelen, zoals het opleiden van personeel en het afschaffen van happy hours, krijgen zij ruimere openingstijden. Een mooi voorbeeld van hoe veiligheid, leefbaarheid en ondernemerschap heel goed samen kunnen gaan. De pilot loopt eind juni 2018 af, maar wat de VVD betreft wordt dit unieke project een voorbeeld voor de rest van Amsterdam.


Samen met Barbara blikken wij op Valentijnsavond alvast terug op deze pilot en gaat zij met de betrokkenen (ondernemers, hosts en handhavers) in gesprek over de resultaten. Maar ook spreekt zij met bewoners, hoe zij de veiligheid op en leefbaarheid an het Rembrandtplein nu beoordelen en wat er nog moet gebeuren. 


Wil jij hier bij zijn? En wil je samen met Barbara het plein op? Meld je dan snel aan, vóór maandag 12 februari, via frederiqueholtropvvd@gmail.com. De avond begint om 19.00 in L’Opera en eindigt rond 21.00.