Vijzelgrachtgarage een feit

De gemeenteraad heeft ingestemd met de komst van een volautomatische bewonersgarage onder de Vijzelgracht. VVD-woordvoerder Verkeer Rik Torn reageert enthousiast: “De Vijzelgrachtgarage gaat ruimte bieden aan 250 auto’s, die normaal gesproken op straat zouden staan. Zo kunnen we op straat parkeerplekken opheffen en ontstaat er meer ruimte voor voetgangers, fietsen en groen.”

De garage krijgt een volautomatische berging. Dat wil zeggen dat bewoners hun auto in een lifthuisje kunnen zetten en zelf niet onder de grond hoeven te parkeren. Hierdoor wordt de ruimte efficiënter gebruikt en passen er meer auto’s in de garage.

“Volautomatisch parkeren heeft de toekomst. Net zoals elektrisch rijden. Daarom gaat het college op verzoek van de VVD onderzoeken hoe we elektrische auto’s kunnen opladen in volautomatische parkeergarages, zoals onder de Vijzelgracht,” aldus Torn.

Om de stad bereikbaard en tegelijkertijd leefbaar te maken wil de VVD de komende jaren blijven investeren in nieuwe ondergrondse parkeergarages. Torn:

Elke nieuwe ondergrondse parkeerplek levert nieuwe ruimte op straat op. In wijken waar de parkeerdruk hoog is willen we extra ondergrondse parkeerruimte aanleggen.”