VvE’s krijgen advies over aanleggen oplaadpunten

Op initiatief van de VVD gaat de gemeente Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kosteloos adviseren over het aanleggen van oplaadpunten voor elektrische auto’s in gemeenschappelijke garages.

VvE’s hebben veel vragen over de praktische aspecten van het aanleggen van oplaadpunten in een gedeelde garage, zegt VVD-woordvoerder Duurzaamheid Cees Eenhoorn: “Ook is er veel onduidelijkheid over de besluitvorming binnen de VvE. Denk aan vragen als ‘wie bepaalt?’ en ‘wie betaalt?’”

Momenteel heeft de gemeente energieadviseurs in dienst die VvE’s helpen met soortgelijke vragen over het aanleggen van zonnepanelen. Eenhoorn: “Op verzoek van de VVD zullen gaan adviseurs straks ook VvE’s adviseren over de maatregelen die moeten worden genomen om garages toe te rusten op een elektrisch wagenpark.” 

Naast persoonlijk advies zal de gemeente VvE’s ook online van advies gaan voorzien. Zo zullen aanbieders van laadoplossingen worden toegevoegd aan de gemeentewebsite en verschijnt er een geactualiseerde brochure over het installeren van oplaadpunten in VvE-garages op de site van de gemeente.

“Ook gaat de gemeente een online stappenplan maken over de besluitvorming bij de verschillende vormen van VvE-parkeren,” aldus Eenhoorn.

De gemeente zal in het tweede kwartaal van 2018 een update uitbrengen over de uitvoering van deze voorstellen.