VVD wil Treiteraanpak voor ondernemers


De VVD pleit voor een Treiteraanpak voor ondernemingen, die te maken hebben met zeer ernstige en structurele intimidatie en overlast door een vaste groep personen of een persoon. Raadslid Marianne Poot: “Treiteren is zeer ernstig en ingrijpend. Voor zowel personen als ondernemers verdienen alle bescherming vanuit de gemeente. Met de Treiteraanpak voor ondernemers wil de VVD daarin voorzien.”

 

De treiteraanpak is erop gericht om intimidatie in de woonomgeving tegen te gaan. Het gaat dan om zeer ernstige overlast, gericht tegen één of meerdere specifieke personen of huishoudens, niet om relatief eenvoudige burenruzies. Er is daarbij vaak sprake van extreme overlast, bedreiging, vernieling van eigendommen en/of mishandeling.

 

In een grote stad als Amsterdam kunnen ook andere groepen te maken hebben met de criteria voor de treiteraanpak. De ernstige overlast en bedreigingen vinden dan echter niet in de privé- of woonsfeer plaats, maar in een professionele omgeving, bijvoorbeeld bij een eigenaar van een winkel. Ook ondernemers, met name iemand die veel op dezelfde plek werkt of vanuit een vaste locatie actief is, kunnen te maken krijgen met treitersituaties, waarbij hij of zij het doelwit wordt van intimidatie, bedreigingen en/of vernielingen.