17 MAART – VVD HUIS OP HET MARIE HEINEKENPLEIN

De VVD komt naar u toe dit weekend!


De VVD komt naar de Amsterdammers toe op het Marie Heinekenplein! Op 17 en 18 maart zijn er allerlei activiteiten in het VVD Huis dat zaterdagochtend om 9.00 uur officieel wordt geopend, en tot en met zondagmiddag bent u er van harte welkom. In deze buurtkrant vindt u een overzicht van alle activiteiten met onder meer een heerlijk kopje vers gezette koffie met taart voor iedereen die net als de VVD zeventig jaar is en een karaoke zingende Eric van der Burg met wie u die dag ook kunt speeddaten. Ook zijn er talkshows in de thema’s mobiliteit, schone stad, duurzaamheid, wonen en veiligheid. Schuif aan!

Bent u (ook) geboren in 1948? De VVD trakteert!
De VVD is dit jaar zeventig jaar jong geworden en dat moet gevierd worden. De partij doet dat graag met Amsterdammers die dit jaar zelf ook zeventig jaar jong worden. Bent u in 1948 geboren? Dan bent u van harte uitgenodigd voor een kop vers gezette koffie met taart, geserveerd door VVD lijsttrekker Eric van der Burg. Graag van tevoren even aanmelden via koffie@vvdamsterdam.nl Aanvang 9.00 uur, einde 11.00 uur.

Zing mee met de VVD
Eric van der Burg zingt om 16.00 uur een nummer van André Hazes, onder begeleiding van de Jij Band  in het VVD Huis. Wilt u meezingen of wilt u zich laten overhalen door De Jij Band om ook solo te zingen? Kom dan om 16.00 uur naar het VVD Huis en zing uw eigen lied. U bent van harte welkom. De band is er tot 19.00 uur om u te begeleiden. Mocht u twijfelen of u wilt zingen; onder het VVD motto ‘Kies voor Doen’ trekt de band u wellicht wel over de streep. Het gaat om het plezier en de gezelligheid, niet om uw zangkwaliteiten.
Aanvang 16.00 uur

Speeddaten met Eric van der Burg

Heeft u een kwestie die u altijd al had willen bespreken met wethouder Van der Burg? Wilt u hem graag ergens op wijzen iets vragen? Dat kan! In het VVD huis zijn er diverse speeddate-sessies om u deze gelegenheid te geven. Eric zit voor u klaar om 10.00 uur, 14.00 uur, 18.00 uur en 20.00 uur. Meld u aan via speeddate@vvdamsterdam.nl

Maak Amsterdam schoon: prik mee met de premier
Wilt u samen met Mark Rutte en Eric van der Burg de stad wat schoner maken? U bent van harte welkom om de twee VVD-coryfeeën een handje te helpen als zij afval gaan prikken in de Amsterdamse Pijp. We verzamelen om 14.30 uur bij het VVD huis en tot een uur of vier gaan we met zijn allen samen de buurt opruimen. Daarna starten we met het Karaoke-evenement en de andere activiteiten rond het VVD Huis.
Aanvang: 14:30 uur

Talkshows met prominente Amsterdammers:

De hele dag zijn er in het VVD huis inhoudelijke talkshows met bekende Amsterdammers en VVD coryfeeën, onder leiding van Frits Huffnagel en Splinter Chabot. De eerste Talkshow start om 11.00 uur met de vraag: hoe wordt Amsterdam mobieler? Om 13.00 uur volgt Hoe wordt Amsterdam schoner? Het woongenot in Amsterdam komt om 19.00 uur aan de beurt. Om 20.30 uur wordt het thema duurzaamheid besproken en om 21.30 uur beantwoorden de gasten de vraag hoe Amsterdam veiliger kan. Volg de debatten live op de Facebook-pagina van de Amsterdamse VVD of kom langs en stel uw vraag! Op de Facebook-pagina vindt u het schema met alle activiteiten.


Silent disco

Er is voor buurtbewoners een disco party georganiseerd en wel een silent disco zodat niemand er last van heeft. U bent van harte welkom om mee te swingen, kom naar het VVD Huis, zet de hoofdtelefoon op en probeer het uit!

Aanvang: 22.30 uur


Geen overlast voor de buurt

Buurtbewoners rondom het Marie Heinekenplein zullen geen overlast ervaren van het VVD-evenement. De Karaoke vindt plaats in Het VVD Huis en zal buiten nauwelijks of niet te horen zijn. De disco ’s avonds is dus ‘silent’. Het enige effect dat de buurt zal merken is dat het schoner wordt als premier Rutte en de Amsterdamse VVD-lijsttrekker Eric van der Burg in de straat zijn geweest om rommel op te ruimen. Mocht u toch hinder ondervinden van het evenement app dan gerust naar 06- 83297407.


18 maart 11.00-13.00 uur: speel Patrimonia

Er bestaat een strategisch bordspel waarmee je nóg meer over Amsterdam leert dan je al weet (ook geschikt voor kinderen). Het heet Patrimonia, je bekijkt de monumentale grachtenpanden vanuit een bootje in de grachten (net zoals je in Monolpoly over de Kalverstraat wandelt) en krijgt mazzel en misèrekaarten om mee verder te spelen... Op zondag 18 maart kan je dit gloednieuwe bordspel van 11.00 tot 13.00 uur spelen in potjes van 20 minuten, samen met de makers die je geheime speel (en win)tips geven! www.patrimonia.nl


18 maart 's middags: silent-disco-dansen tot 16.00 uur

Voor klein en groot... kun je net lopen of kan je nog net lopen, silent-disco-dansen kan iedereen! Heerlijk zondagmiddag bewegen en dansen op de muziek van een super-DJ die niet knalhard door de boxen (en de buurt) te horen is maar via een draadloos systeem op je koptelefoon terecht komt. En in jouw benen! Doe mee, beweeg en enjoy deze FUNday afternoon...