Libertijn: 'Dorpspolitiek' met Martijn Bolkestein en Meindert Fennema

Op 25 juni gaan Martijn Bolkestein en Meindert Fennema bij Libertijn met ons in gesprek over het lokale gezag. Zij hebben hier het boek 'Dorpspolitiek' over geschreven. Hierin nemen zij verschillende onderwerpen onder de loep zoals de macht van de gemeenteraad, sabotage van gemeenteraadsleden op het debat, de invloed van het college van B&W en meer.

Hoe zal bijvoorbeeld de toekomst van de gemeenteraad er uit moeten komen te zien? Is de politiek in een dorp wel te vergelijken met een grote stad als Amsterdam? En... is het wenselijk dat er een gekozen burgemeester komt? Deze en andere vragen zullen maandagavond 25 juni van 20:00 tot 22:00 centraal staan. Dus kom naar Libertijn en discussieer mee!

Over de sprekers:
Martijn Bolkestein (1972) was lange tijd financieel manager voor Shell en was de afgelopen jaren fractievoorzitter van de VVD in Bloemendaal. Momenteel is hij consultant voor Berenschot en adviseert hij gemeenten over bestuurlijke kwesties.

Meindert Fennema (1946) is emeritus hoogleraar politieke theorie aan de UvA. Hij schreef onder andere Van Thomas Jefferson tot Pim Fortuyn (2012) en Help! De elite verdwijnt (2012) en was columnist bij Het Parool, de Volkskrant en The Post Online. Hij is oud-fractievoorzitter van GroenLinks in Bloemendaal.


Klik hier voor de Facebook-pagina van dit evenement.