Begroting 2019: Knetterlinkse college kiest voor lastenverhoging en maakt verkeerde keuzes


Amsterdamse VVD maakt échte keuzes voor 2019: meer geld naar handhaving, veiligheid en een schoner Amsterdam

 

Vandaag is de begroting voor 2019 aan de Amsterdamse gemeenteraad gepresenteerd.  De kneiterlinkse coalitie van GroenLinks, D66, PvdA en SP kiest volgend jaar voor de 24-uursopvang van uitgeprocedeerde asielzoekers, het ontmoedigen van werk door extra armoedegelden, een forse lastenverhoging en een woonbeleid dat vrijwel volledig gericht is op huurwoningen.

 

VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg: “Ik ben blij met de inzet van deze coalitie voor evenementen en gebiedsontwikkeling, maar Amsterdam verdient veel beter zonder forse lastenverhogingen. Meer geld en aandacht voor handhaving, veiligheid op straat en een schoner Amsterdam is echt noodzakelijk. Daarom gaat de VVD andere, échte keuzes voorstellen waar Amsterdammers wat aan hebben.”

 

De VVD stelt voor om geen €9 miljoen maar €31 miljoen te besteden aan handhavers, schoonmakers op straat en bestrijding van woonfraude. Daarnaast wil de VVD €6 miljoen vrijmaken voor meer cameratoezicht, een uitbreiding van de treiteraanpak en bodycams voor alle uniformdragers op straat. Het is van groot belang dat de gemeente op korte termijn in overleg treedt met projectontwikkelaars om meer koopwoningen te bouwen in de stad.

 

Financieel woordvoerder Rik Torn: “De lastenverhogingen, waaronder een bijna 18% hogere afvalstoffenheffing, die Amsterdammers voor hun kiezen krijgen door dit college vind ik een verkeerde keuze. De VVD stelt andere prioriteiten en wil de gemeente laten snijden in eigen vlees in plaats van de kosten afwentelen op de Amsterdamse bevolking.”