21 mei: Lokaal & Liberaal Lagerhuis


Dirk Stikker Debatclub organiseert Lokaal & Liberaal: Lagerhuisdebat over onze stad

 

Dinsdag 21 mei zijn jullie allemaal welkom bij het DSC Lagerhuisdebat op de Zuidas Amsterdam. Aan de hand van actuele en controversiële stellingen (geen consensus binnen de VVD), opgesteld door de VVD gemeenteraadsfractie, gaan we met elkaar het debat aan. Dus vind jij het leuk om op het scherpst van de snede te debatteren? Of wil jij meepraten over de koers van de Amsterdamse VVD? Kom dan op 21 mei naar CIRCL voor het Lokaal & Liberaal Lagerhuis!

Dirk Stikker Debatclub

De Dirk Stikker debatclub zag medio 2018 het levenslicht en is een verzameling van gepassioneerde debaters die politiek en burger dichter bij elkaar willen brengen. Het doel van DSC is om VVD-leden een podium te geven dat gehoord en gezien wordt door de VVD gemeenteraadfractie. Daarbij gebruikt DSC debat als middel om haar doel te bereiken. Op 21 mei organiseert DSC een Lagerhuisdebat met beleidsstellingen uit de praktijk.   

Lokaal & Liberaal: In debat over onze stad

Lokaal & Liberaal begint om 20:00 met een korte training met tips en tricks over debatteren. De stellingen worden pas kort van tevoren bepaald in overleg met de VVD gemeenteraadsfractie zodat onderwerpen actueel zijn en het zijn stellingen waar de meningen binnen de fractie over verdeeld zijn. Het debat wordt opgezet met een kort betoog van voorstander en tegenstander (3 minuten). Vervolgens mogen deelnemers een kant kiezen van het Lagerhuis en wordt er gedebatteerd. Het Lagerhuis wordt afgesloten met een korte conclusie van de sprekers van de opzetbeurt en de jury (bestaande uit fractieleden) geeft feedback op het debat. Tijdens dit Lagerhuis kan jij als VVD-lid jouw stem laten horen en vaardigheden verbeteren. De fractie kan leren van de meningen, retoriek en argumenten van deelnemers. Op deze manier is er een win-win situatie voor alle betrokkenen.

Details

Datum                       21 mei 2019
Tijd                             19:30 – 23:00
Locatie                      CIRCL, Gustav Mahlerlaan 10a, Amsterdam
Zaal                            CIRCL Vergaderzaak 9
Inschrijven                Stuur een mail naar dsc@vvdamsterdam.nl
Programma              19:30    Inloop
                                   20:00    debat tips & tricks
                                   20:15    Lagerhuis 1
                                   20:50    Pauze
                                   21:00    Lagerhuis 2
                                   21:30    Lagerhuis 3
                                   22:00    Borrel

Vragen

Mocht je nog vragen over dit evenement hebben of andere vragen over debat binnen de Amsterdamse VVD  neem dan contact op met bestuurslid debat Laurens Oosting (l.oosting@vvdamsterdam.nl).