Vacature Beleidsmedewerker Fractiebureau

Heb jij over alles in de politiek een mening? Volg je de gemeentepolitiek en de goede en slechte plannen op de voet? Denk je dat jij een politiek strateeg bent die Amsterdam elke dag mooier, liberaler en vrijer kan maken? Dan zoeken we jou!

De Amsterdamse VVD

Met 6 zetels in de Amsterdamse gemeenteraad is de VVD in Amsterdam de grootste oppositiepartij. Wij zijn zichtbaar in de stad en media en voeren constructief oppositie om de plannen van het linkse college bij te sturen. Uiteraard is de VVD de gezelligste partij, waarin de beste discussies worden gevoerd en een gezellige en collegiale omgang met elkaar enorm belangrijk is.

De baan

Wij zijn per direct op zoek naar een beleidsmedewerker (m/v) op HBO of academisch niveau met hart voor de stad. Als beleidsmedewerker ondersteun je de fractieleden op inhoudelijk vlak en denk je mee over de koers van de Amsterdamse VVD. Je houdt je bezig met het adviseren over meerdere inhoudelijke dossiers, het bedenken en ontwikkelen van social-media campagnes, zorgen voor exposure in de media, het doen van research, het organiseren van werkbezoeken en bijeenkomsten en het ondersteunen van de VVD-fractieleden in brede zin.

Wie zoeken wij

·       Je bent in staat om snel kennis tot je te nemen, een mening te vormen over soms complexe vraagstukken en daar concrete acties aan te koppelen.

·       Je bent een strategisch talent die snel kan zien waar politieke kansen liggen.

·       Je bent een schrijftalent met een heldere communicatiestijl, oog voor detail, punctueel en zorgvuldig.

·       Je bent creatief en kan in beelden en woorden denken, maar kunt ook planmatig werken.

·       Je bent flexibel en bereid ook buiten werktijd snel te reageren als dat nodig is.

·       Je kan snel inspringen op de actualiteit en daar de juiste koers voor de VVD bij bepalen.

·       Je hebt humor, kan goed relativeren en met verschillende mensen omgaan.

·       Gevoel voor politiek is een vereiste. Aantoonbare affiniteit met de VVD is een pré.

Wat bieden wij

·       Een baan als beleidsmedewerker voor 32 uur per week, met start medio augustus of begin september 2019.

·       Een werkplek op het fractiebureau van de VVD Amsterdam, gevestigd in het Amsterdamse stadhuis, in het centrum van de stad.

·       De kans de gemeentepolitiek van dichtbij te ervaren en echte invloed te hebben op de stad Amsterdam.

·       Een interessante, leerzame en gezellige omgeving in een klein team bestaande uit 4 vaste medewerkers, raadsleden en duoraadsleden.

·       Uitstekende arbeidsvoorwaarden, met een marktconform salaris op grond van de CAO Gemeenten.

Solliciteren

Sollicitaties kunt je tot 31 mei 2019 richten aan: VVD Gemeenteraadsfractie, t.a.v. Wouter Moll, hoofd fractiebureau, Stadhuis kamer 1B07, Amstel 1, 1011 PN Amsterdam w.moll@vvdamsterdam.nl. Bel voor meer informatie het VVD-fractiebureau (020 – 552 3475)