Stagelopen in het hart van de Amsterdamse politiek?

De gemeenteraadsfractie van de Amsterdamse VVD is per direct op zoek naar een stagair(e) die ervaring wil opdoen in de Amsterdamse politiek. Ben jij een politiek dier met een liberaal hart voor de stad? Heb je kennis en affiniteit met standpunten van de VVD? Dan zoeken wij jou!

De Amsterdamse VVD

Met 6 zetels in de Amsterdamse gemeenteraad is de VVD in Amsterdam de grootste oppositiepartij. Wij zijn zichtbaar in de stad en media en voeren constructief oppositie om de plannen van het linkse college bij te sturen. Uiteraard is de VVD de gezelligste partij, waarin de beste discussies worden gevoerd en een gezellige en collegiale omgang met elkaar enorm belangrijk is.

 

Jouw stage

Wij zijn per direct op zoek naar een stagiair(e) op HBO of academisch niveau. Tijdens je stage ondersteun je het fractiebureau en raadsleden op tal van inhoudelijke politieke zaken die in de stad spelen. Je helpt mee met het schrijven van politieke stukken en je doet onderzoek naar actuele thema’s. Ook organiseer je bijeenkomsten en campagne-activiteiten. Je hebt veel affiniteit met sociale media en helpt de VVD om ook online in contact te staan met onze achterban.

 

Wie zoeken wij

 Je hebt een mening over politiek, een liberaal hart en je bent dol op Amsterdam.

 Je hebt een vlotte pen en het lijkt je leuk om over politieke zaken te schrijven.

 Je bent een echte social media junk: jij weet precies hoe de Amsterdamse VVD Facebook, Instagram en Twitter kan inzetten om onze boodschap te laten horen.

 Je vindt het leuk om politieke bijeenkomsten en campagne-acties te organiseren.

 Affiniteit met de VVD en/of het maken van content voor sociale media zijn een pré.

 

Wat bieden wij

 Een stage van minimaal drie dagen per week en flexibiliteit met betrekking tot jouw werkdagen en vakantie(s).

 Een werkplek op het fractiebureau van de VVD Amsterdam, gevestigd in het Amsterdamse stadhuis, in het centrum van de stad.

 Dé kans om ervaring op te doen met politiek en beleidsmatig werk en een mooie mogelijkheid jouw talenten te ontdekken.

 De juiste begeleiding om jezelf te kunnen ontwikkelen in een professionele werkomgeving.

 Een interessante, leerzame en gezellige omgeving in een klein team bestaande uit 4 vaste medewerkers, raadsleden en duoraadsleden.

 Voor de werkzaamheden is een stagevergoeding beschikbaar.

 

Solliciteren

Sollicitaties kunt je richten aan: VVD Gemeenteraadsfractie, t.a.v. Wouter Moll, hoofd fractiebureau, Stadhuis kamer 1B07, Amstel 1, 1011 PN Amsterdam w.moll@vvdamsterdam.nl. Bel voor meer informatie het VVD-fractiebureau (020 – 552 3475)