‘Vrienden tegen wil en dank’-Lagerhuisdebat

Vrienden tegen wil en dank – in debat met de PvdA. Let op: locatie gewijzigd. De nieuwe locatie is het Groene Paleis, Rokin 65, Amsterdam.


 ‘Vrienden tegen wil en dank’, zo luidde het boek van Max van Weezel en Wilma Borgman over de lessen van het tweede kabinet-Rutte. De Amsterdamse leden van de PvdA en VVD zullen op donderdag 4 juli onderling in debat gaan om elkaar als vrienden de waarheid te zeggen. De Amsterdamse afdelingen van beide partijen nodigen haar leden hierbij van harte uit om deel te nemen!

Debat binnen en tussen partijen houdt de geest scherp en is ook een vaardigheid en kunst op zich. Deze avond draagt daar graag toe bij. Vaak zijn het de politici van de partijen die het debat voeren, maar deze keer geven we de vloer aan de leden om de ideologische en retorische degens met elkaar te kruisen. 

Verwacht debatten waarbij de ideologische tegenpolen verdeeld zijn, maar ook waarbij de deelnemers zelf partij zullen moeten kiezen. De precieze opzet van de avond en een deel van de stellingen zullen van tevoren worden gedeeld.

De avond wordt geleid door een neutrale, zeer bekwame en ervaren debater. Wie dat is, zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Na afloop is er natuurlijk de mogelijkheid samen een borrel te drinken. Meld je snel aan, want per partij is het aantal plekken beperkt. 

 

  

Wat                 ‘Vrienden tegen wil en dank’-Lagerhuisdebat

Voor wie         Amsterdamse leden van de VVD en van de PvdA

Waar               Het Groene Paleis, Rokin 65, Amsterdam

Wanneer         Donderdag 4 juli (inloop om 19:30 uur, einde rond 22:00)

Aanmelden     https://forms.gle/Npirh24BEW1EbARB7

 

Houd het Facebook-event en de sociale-mediakanalen van beide partijen in de gaten voor meer updates!