College laat 9750 middenhuurwoningen aan zich voorbijgaan

Het college loopt niet warm voor het voorstel van institutionele beleggers om jaarlijks 3250 extra woningen te bouwen voor middeninkomen, dat blijkt uit de antwoorden op de vragen die VVD-raadslid Hala Naoum Néhmé aan het stadsbestuur stelde.

De VVD vroeg het college om opheldering nadat bleek dat er geen vooruitgang werd geboekt in de gesprekken tussen de gemeente en de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN) over hun voorstel om in Amsterdam fors woningen bij te bouwen voor Amsterdammers met een middeninkomen. Volgens IVBN is er inmiddels geen sprake meer van onderhandelingen.

Naoum Néhmé: “Het college eist een maximale huur van 4% van de WOZ-waarde. Het instellen van een maximale huur voor de vrije sector is een no go voor de investeerders. Het college probeert hiermee niet alleen de vrije huursector te reguleren, maar door vast te houden aan deze eis zegt zij ook nee tegen de 9750 woningen in de stad zo naar snakt. Onbegrijpelijk.”


Lees hieronder de beantwoording van de schriftelijke vragen van Naoum Néhmé en de daaropvolgende berichtgeving in de Telegraaf: