In gesprek met Laura van Dalen

Zowel achter als voor de schermen zetten VVD’ers zich in voor de Amsterdamse VVD. Ook benieuwd naar wat zij doen en waar zij zich druk over maken? Lees dan verder! Deze keer is het de beurt aan de 23-jarige Laura van Dalen uit Weesp. In het dagelijks leven managementtrainee bij de NS.

Binnen de VVD houd ik me bezig met…

Ik ben de fractievoorzitter van de VVD Weesp. In die rol houd ik mij bezig met allerlei onderwerpen. Omdat wij maar met zijn tweeën zijn hebben wij zeer brede portefeuilles. Zo voer ik het woord over de begroting, de lokale belastingen en de huishoudelijke hulp toelage. Het grootste onderwerp waarover ik sprak de afgelopen tijd was uiteraard de fusie met Amsterdam

Ik ben (ooit) lid geworden van de VVD, omdat...

Ik er tijdens het schrijven van mijn profiel werkstuk in 5 HAVO achter kwam dat ik het op eigenlijk alle onderwerpen eens was met de VVD. Deze toch wel onverwachtse constatering in combinatie met het gevoel iets te willen bijdragen aan mijn stad heeft gemaakt dat ik lid ben geworden van de VVD.

Het leukste gesprek deze week had ik met…

Een conducteur op mijn werk die politiek geïnteresseerd is. Ik merkte dat de stap van politieke interesse naar politiek actief worden door hem als heel groot werd ervaren, terwijl hij eigenlijk wel wilde. Ik heb hem proberen te overtuigen lid te worden van een politieke partij en zich in te zetten. Ik geloof er namelijk ook echt in dat we meer nodig hebben dan alleen consultants en hoog opgeleiden om Nederland beter te maken.

Deze week heb ik me druk gemaakt over…

Het herindelingsontwerp voor de fusie tussen Weesp en Amsterdam. Voor ons als VVD Weesp geldt: wij waren vóór Gooise Meren, maar niet tegen Amsterdam. Bovendien is uit het referendum gebleken dat de Weespers in meerderheid naar Amsterdam willen. Het voorstel dat er nu ligt, met een bestuurscommissie voor Weesp, is een voorstel die je in dat licht niet kan weigeren.

Mijn wens voor Amsterdam is…

Dat Amsterdam ook wat leert van Weesp. Het klinkt misschien als grootheidswaanzin van een stadje van 19.000 inwoners, maar in Weesp gaan er heel veel dingen heel goed.Bijvoorbeeld de Sociale Wijkteams die in Weesp integraal werken om huishoudens te helpen. Naast een wens voor Amsterdam heb ik vooral hoop voor Weesp. Hoop voor Weesp dat de stap die nu gezet is zorgt voor alles wat wij in Weesp niet konden realiseren. En de hoop dat Weesp niet verloren gaat in het grote Amsterdam.