Stagevacature VVD Amsterdam

Ben jij een politiek dier met een hart voor Amsterdam? Heb jij een liberale kijk op het leven? Dan zoeken wij jou! De Amsterdamse VVD is per september 2020 op zoek naar een stagair(e) die ervaring wil opdoen in de Amsterdamse politiek.

De Amsterdamse VVD

Met 6 zetels in de Amsterdamse gemeenteraad is de VVD in Amsterdam de grootste oppositiepartij. Wij zijn zichtbaar in de stad en media en voeren constructief oppositie. Tijdens je stage passeren belangrijke politieke thema’s de revue, denk aan de problematiek op de woningmarkt, georganiseerde misdaad, het herstel van de economie na corona of het tekort aan docenten. Uiteraard is de VVD de gezelligste partij, waarin de beste discussies worden gevoerd en een gezellige en collegiale omgang met elkaar enorm belangrijk is.

 

Jouw stage

Wij zijn per september 2020 op zoek naar een stagiair(e) op HBO- of academisch niveau. Tijdens jouw stage ondersteun je het fractiebureau en raadsleden op tal van inhoudelijke politieke zaken die in de stad spelen. Je organiseert bijeenkomsten en VVD-activiteiten en je werkt nauw samen met de VVD’ers in de stadsdeelcommissies, onze ogen en oren in de stad. Ook help je mee met het schrijven van inhoudelijke politieke stukken en leer je om snel informatie te halen en te verdiepen. Wij zoeken iemand die een sterke affiniteit heeft met sociale media en de VVD helpt om online in contact te staan met onze achterban.

 

Wie zoeken wij

-      Je hebt een mening over politiek, een liberaal hart en je bent dol op Amsterdam.

-      Je vindt het leuk om politieke bijeenkomsten te organiseren en samen te werken met VVD’ers uit de hele stad.

-      Je neemt informatie snel tot je en je hebt een sterke politieke antenne.

-      Je hebt een vlotte pen en het lijkt je leuk om over inhoudelijke politieke zaken te schrijven. Je spellingsvaardigheden zijn uitstekend.

-      Je bent een echte social media junk: jij weet precies hoe de Amsterdamse VVD Facebook, Instagram en Twitter kan inzetten om onze boodschap te laten horen.

 

Wat bieden wij

-      Een stage van minimaal drie dagen per week en flexibiliteit met betrekking tot jouw werkdagen en vakantie(s).

-      Een werkplek op het fractiebureau van de VVD Amsterdam, gevestigd in het Amsterdamse stadhuis, in het centrum van de stad.

-      De juiste begeleiding om jezelf te kunnen ontwikkelen in een professionele werkomgeving.

-      Een interessante, leerzame en gezellige omgeving in een klein team bestaande uit 4 vaste medewerkers, 6 raadsleden en 2 duoraadsleden.

-      Voor de werkzaamheden is een stagevergoeding beschikbaar.

Solliciteren

Sollicitaties kunt je richten aan: VVD Gemeenteraadsfractie, t.a.v. Wouter Moll, hoofd fractiebureau, Stadhuis kamer 1.B07, Amstel 1, 1011 PN Amsterdam w.moll@vvdamsterdam.nl. Bel voor meer informatie het VVD-fractiebureau (020 – 552 3475).