Paul Luijten voorgedragen als voorzitter van lokaal netwerk Amsterdam (+ aankondiging andere voordrachten)

Zoals afgelopen december bekendgemaakt, zullen door een samenloop van omstandigheden vier van de acht bestuursleden van het lokaal netwerk Amsterdam het bestuur gaan verlaten. We vinden het belangrijk dat het nieuwe bestuur zo snel mogelijk als een team aan de slag kan gezien alles wat er dit jaar te doen staat.

De belangrijkste taak waar het nieuwe bestuur voor staat, is het organiseren van een zorgvuldig proces voor het opstellen van het verkiezingsprogramma, het samenstellen van de kandidatenlijsten en het organiseren van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Het bestuur is verheugd onderstaande voordrachten bekend te maken. De voordrachten worden voorgelegd aan de ledenvergadering van lokaal netwerk Amsterdam op dinsdag 26 januari 2021.Voorzitter: Paul Luijten

Gezien de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in 2022 heeft de Amsterdamse VVD, naar de overtuiging van het bestuur, een zeer ervaren voorzitter nodig die onze partij door de komende periode kan leiden. Paul beschikt ruim over die ervaring en is bereid de Amsterdamse VVD te leiden tot en met de gemeenteraadsverkiezingen en de onderhandelingsfase daarna. Paul heeft een enorme staat van dienst binnen de VVD, maar ook daarbuiten.

Paul heeft zich lange tijd actief ingezet voor de Amsterdamse VVD in verschillende rollen en heeft ook landelijk zijn sporen ruimschoots verdiend. Zo heeft hij 12 jaar voor de VVD in de Eerste Kamer gezeten en daarnaast - als voorzitter van de Permanente Scoutingscommissie - een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de kandidatenlijst voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Paul is een netwerker pur sang, en heeft goede contacten op lokaal en landelijk niveau. Naast zijn politieke functies heeft Paul lange tijd bij Schiphol gewerkt als directeur Corporate Affairs en is hij op dit moment nog aan Hill+Knowlton Strategies verbonden.Vicevoorzitter: Alexander IJkelenstam
Alexander is ook een bekend gezicht binnen de Amsterdamse VVD. In de vorige bestuursperiode is Alexander fractievoorzitter geweest van onze fractie in stadsdeel West. De vicevoorzitter zal een belangrijke rol spelen bij de totstandkoming van de kandidatenlijsten voor de stadsdelen voor de aankomende verkiezingen. Alexander past uitstekend in het gevraagde profiel vanwege zijn zes jaar ervaring met de stadsdeelpolitiek, waaronder vier jaar als fractievoorzitter. Verder werkt Alexander als advocaat bij CMS in Amsterdam, hij is gespecialiseerd in het bestuursrecht.Communicatie & Campagne: Jeroen Duin
Jeroen heeft zich in verschillende hoedanigheden ingezet voor de VVD. Zo is hij betrokken bij de oprichting van de landelijke dilemmacommissie en heeft hij o.a. een ondersteunende rol gespeeld bij analyses voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam in 2014. Daarnaast heeft Jeroen ruime werkervaring m.b.t. het aansturen van teams bij o.a. McKinsey & Company en als COO a.i. van Marqt.
Opleiding & Talentmanagement: Cleo Scholte


Cleo volgt op dit moment de Amsterdamse masterclass en heeft daarnaast de nodige ervaring op het gebied van opleiding en talentmanagement. Cleo is werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek als advocaat gespecialiseerd in het ondernemings- en verbintenissenrecht.