VVD roept op: waarborg de veiligheid van journalisten

De VVD wil van de driehoek (politie, burgemeester en openbaar ministerie) weten of zij noodzaak zien om journalisten te beveiligen tijdens coronaprotesten. Fractievoorzitter Marianne Poot: “Persvrijheid is een groot goed en kan alleen bestaan als journalisten vrij hun werk kunnen doen. Geweld tegen journalisten bij deze protesten is volstrekt onacceptabel.”

Tijdens de rellen van de afgelopen dagen zijn ook journalisten in toenemende mate het doelwit geworden van intimidatie en zelfs van geweld. Zo kregen zij onder andere stenen naar hun hoofd geslingerd. Dit gebeurde ook in Amsterdam afgelopen maandagavond. De VVD wil weten of de politie deze journalisten tijdens dergelijke protesten en rellen kan bijstaan, om zo beter hun veiligheid te waarborgen.

 

Poot: “De VVD staat pal voor de persvrijheid. Het is wat de VVD betreft echt een overheidstaak om te zorgen dat journalisten hun werk goed en veilig kunnen uitvoeren. Als hun veiligheid in het geding komt, staat onze persvrijheid op het spel. Dat is het moment waarop de overheid moet ingrijpen.”