De Amsterdamse VVD spreekt met: Kandidaat-Kamerlid #44 Hawre Rahimi

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart spreekt de redactiecommissie van de Amsterdamse VVD met onze kandidaat-Kamerleden. Ons netwerk heeft maar liefst zeven kandidaten afgevaardigd. In deze interviewserie is het nu de beurt aan #44 Hawre Rahimi.

 

1.    Wat is voor jou typisch Amsterdams?

“Alles met Weesp vind ik mooi! De Weesperzijde, Weespertrekvaart of het Weesperplein – dat laat de eeuwenoude band zien tussen Amsterdam en Weesp. Een band die ook alsmaar sterker wordt, gezien onze toekomstige samenwerking.”

 

2.    Waar ga je als eerst naartoe als het weer kan?

“Mijn ouders, samen met mijn kinderen. Al sinds februari vorig jaar hebben we ze geen kus of knuffel kunnen gegeven. Daarna ga ik maar wat graag door naar alle lokale horeca en restaurants in Weesp.”

 

3.    Waar wil je aan werken? Wat zou je over 4 jaar bereikt willen hebben?

“Een digitaal deltaplan. Ik kan programmeren in verschillende talen en werk nu in de cybersecurity. Vanuit mijn ervaring zie ik veel wat we kunnen verbeteren. Het item dat Arjen Lubach in Zondag Met Lubach maakte is lollig, maar jammer genoeg zit er een kern van waarheid in. Nederland heeft een digitaal deltaplan nodig. Niet alleen om hackers te weren, maar het moet ook meer gaan over dataveiligheid bij techbedrijven. Big tech speelt zo’n grote rol in onze samenleving en het is tijd dat wij als samenleving de digitale vooruitgang goed weten te regelen. Misschien wel met een ministerie van digitale veiligheid, dat opkomt voor digitale vrijheid. Onze democratische rechten staan onder druk. Digitaal vindt er een oorlog plaats en niemand die het ziet. Onze organisaties en publieke voorzieningen worden gehackt, tech wordt gejat – het is allemaal veel dichterbij dan de meeste mensen denken. Deze risico’s moeten we weren. Natuurlijk wil ik nog véél meer, maar dat vind je elders online.”

 

4.    Wat maakt jou een goed politicus?

“Wat ik van anderen hoor, is dat zij waarderen dat ik er voor hen ben. Dat kan ik ook alle politici aanraden: Ga met mensen praten, luisteren en doe er iets mee. Zo kwam ik achter de duizenden vergeten ondernemers en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Vervolgens heb ik de motie met andere VVD-afdelingen gedeeld om in te dienen. Die creativiteit heb je ook wel nodig, heb ik de afgelopen zeven jaar in de gemeenteraad gemerkt. Gelukkig doe ik dat ook graag, snel schakelen en dingen met elkaar verbinden.”

 

5.    Hoe vind je het campagnevoeren tot dusver?

“Natuurlijk is het leuker om mensen fysiek tegen te kunnen komen, maar ik zit in de digitalisering en was het al gewend om per videoverbinding te werken. Van mij mag de toekomst meer hybride zijn, want inmiddels merk ik in deze campagne de kracht van online. Het bereik is veel groter. Zo heb ik al met veel kiezers kunnen praten in digitale livesessies of met Hawre’s hotline, waar iedereen me kan bellen – ook als ik in de kamer zit.”


 

6.    Wat doe je in je vrije tijd? En hoe kom je tot rust?

“Niet. Ik wilde altijd uitvinder worden, mijn energie omzetten in iets nieuws. Ik wil tot het laatste moment door en kan niet stilzitten. In het Koerdisch zouden ze zeggen ‘die heeft kwik in z’n lijf’. Rust hoef ik ook niet, ik haal veel plezier uit de dingen die ik doe. Zoals vrijwilligerswerk, met m’n humanitaire stichting of een initiatief als de digitale voedselbank waarbij we leren digitaliseren. En wandelen, al kom ik daar weinig aan toe. Nu met flyeren wel gelukkig, dus dat komt goed uit. Eigenlijk moet ik altijd een doel hebben. Behalve als ik met mijn vrouw en vier kinderen ben, dat geeft nog wel het meeste geluk.”

 

Meer info: www.hawrerahimi.nl of bekijk zijn VVD-profiel