De Amsterdamse VVD spreekt met: Kandidaat-Kamerlid #17 Mariëlle Paul

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart spreekt de redactiecommissie van de Amsterdamse VVD met onze kandidaat-Kamerleden. Ons netwerk heeft maar liefst zeven kandidaten afgevaardigd. In deze interviewserie is het nu de beurt aan #17 Mariëlle Paul.

 

1.     Wat is voor jou typisch Amsterdams?

Zonder twijfel de directheid, “what you see is what you get” in Amsterdam. Dat merk je op straat, dat merk je in winkels. Ja, het is soms bot, maar vaak juist zo spontaan en vrolijk. Van die spontaniteit in de stad kan ik enorm genieten.

2.     Waar ga je als eerst naartoe als dat weer kan?

Lekker afspreken met vrienden en familie. Het liefst neem ik ze mee naar Riva aan de Amstel, door mijn vrienden ook wel Jelle’s huiskamerrestaurant genoemd. En dan met elkaar aan tafel zitten en borrelen. Geen 1,5m afstand, een knuffel geven. Zeker mijn familie, met wie ik erg hecht ben, hoop ik snel weer te kunnen knuffelen.

3.     Waar wil je aan werken?/Wat zou je over vier jaar bereikt willen hebben?

Ik wil dat iedereen in Nederland kan meedoen en iets moois van het leven kan maken. Een belangrijk element daarin is dat je werk en inkomen hebt. Ik wil me dan ook hard maken voor het bedrijfsleven in Nederland, ons vestigingsklimaat, en ondernemers die niet gehinderd worden door kwaadwillende krachten van buitenaf, bijvoorbeeld vanuit China of Big Tech. Ik hoop dus op een bloeiende Nederlandse economie, waardoor mensen zich kunnen ontplooien, en we kunnen investeren in zaken als onze zorg, onderwijs, de energietransitie, en onze veiligheid.

4.     Hoe kom je tot rust?

Aan de ene kant bijvoorbeeld door wat ik eerder al noemde, met vrienden uit eten gaan, een concert bezoeken, dat soort leuke dingen. Omdat zo’n concert nu niet gaat, dans ik stiekem weleens tussen Zoom-meetings door. Anders, maar het helpt zeker! Daarnaast kom ik goed tot rust door te wandelen. Het liefst zonder muziek op, gewoon genieten van de natuur, opgaan in de omgeving.

5.     Wat maakt jou een goed politicus?

In het bedrijfsleven heb ik met allerlei mensen om tafel gezeten, van commerciële relaties en belangengroepen tot ondernemingsraden en vakbonden. Ik heb daar geleerd om goede compromissen te sluiten, en ik denk dat dat van meerwaarde is in de politiek. Natuurlijk gaat het om je waarden, je politieke kleur en je eigen doelen, maar uiteindelijk moeten we het samen doen.

Ik denk dat ik goed kan luisteren naar de ander en op zoek ga naar wat ons verbindt, waardoor ik tot compromissen kan komen die niet alleen voor mijn eigen achterban werken, maar ook breder draagvlak creëren.

6.     Hoe vind je het campagnevoeren tot dusver?

Ik vind het campagnevoeren heel leuk door alle verschillende mensen die ik te spreken krijg. Soms zijn dat lastige gesprekken, zoals met ondernemers die geraakt worden door Corona, maar dat brengt me dan wel nieuwe inzichten. Daarnaast heb ik een aantal debatten mogen doen, voor mij een nieuwe en zeer leerzame ervaring. Ik heb ook de kans gehad studenten te spreken, wat ik erg inspirerend vind. Toch mis ik natuurlijk het persoonlijk contact. Het liefst zou ik al die mensen in het echt ontmoeten, een flyer kunnen uitdelen of een drankje met ze kunnen drinken.