De Amsterdamse VVD spreekt met: Kandidaat-Kamerlid Dilan Yeşilgöz-Zegerius (#5)

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart spreekt de redactiecommissie van de Amsterdamse VVD met onze kandidaat-Kamerleden. Ons netwerk heeft maar liefst zeven kandidaten afgevaardigd. In deze interviewserie is het nu de beurt aan Dilan Yeşilgöz-Zegerius (#5)

1. Wat is voor jou typisch Amsterdams?

Toch wel het geen blad voor de mond nemen. De meeste Amsterdammers zijn recht voor z’n raap en dat vind ik een verademing. Misschien ook omdat ik zelf al snel zeg waar het op staat haha, dat weten mensen ook van mij en dat nodigt vaak ook uit tot leuke en openhartige gesprekken.

2. Waar ga je als eerst naartoe als het weer kan?

De Arena natuurlijk! En daarna door naar de kroeg om de winst van Ajax te vieren.

3. Waar wil je aan werken? / Wat zou je over 4 jaar bereikt willen hebben?

Ik wil eerst graag met elkaar zo snel mogelijk de eindstreep van de coronacrisis halen. En dat kan, door samen te werken, door ons aan de maatregelen te houden en de mogelijkheid om allemaal gevaccineerd te zijn. Als we de eindstreep eenmaal behaald hebben, is het natuurlijk vervolgens ontzettend belangrijk dat we onze economie weer zo snel mogelijk sterk maken, zodat ondernemers weer volop kunnen ondernemen, er genoeg banen zijn en perspectief voor iedereen die er het beste van wilt maken. 

4. Hoe kom je tot rust?

Ik loop elke dag dik een uur met mijn hondje Moos. Zo vroeg op de ochtend is het heerlijk om de zonsopgang te zien over de mooie Amsterdamse skyline. Sporten helpt overigens ook. Voor corona ging ik graag boksen en naar de sportschool. Gewoon even alles geven en m’n hoofd leeg maken. Als we hier met z’n allen uit zijn, ga ik dat zeker weer doen!

5. Wat maakt jou een goed politicus?

Haha volgens mij kunnen de mensen om mij heen dat beter inschatten dan ik. Ik denk wel dat ik goed in staat ben om te luisteren naar mensen en daar ook echt mee aan de slag ga. Ik zit er immers voor die mensen die mij hun vertrouwen en steun hebben gegeven. Dat mandaat neem ik elke dag heel serieus.

6. Hoe vind je het campagnevoeren tot dusver?

Het is dit keer natuurlijk heel anders dan vorige keren. Door corona is eigenlijk vrijwel alles online en dat is natuurlijk wat afstandelijker, maar ook daar maken we het beste van. We doen het immers voor een goed doel. Ik mis wel echt de gesprekken met mensen op straat, juist op straat ontstaan de leukste gesprekken. En dat staat helemaal los van de campagne, dat doe ik sowieso graag. Ik zoek mensen niet 1 x per 4 jaar op, ik vind dat contact altijd belangrijk. Gelukkig spreek ik online ook veel nieuwe mensen en zijn er tegenwoordig verschillende manieren om online op een laagdrempelige manier met mensen in gesprek te gaan, dat levert ook openhartige en mooie gesprekken op.