Stagevacature junior grafisch communicatiemedewerker

Ben jij een creatieve alleskunner op het gebied van grafische vormgeving en/of video editing? Hou je van politiek en een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is? Ben jij in staat om lastige politieke vraagstukken om te zetten naar flitsende content? Dan is de fractie van de Amsterdamse VVD naar jou op zoek!

De Amsterdamse VVD

Met 6 zetels in de Amsterdamse gemeenteraad is de VVD in Amsterdam de grootste oppositiepartij. Wij zijn zichtbaar in de stad en media en voeren constructief oppositie. Dit gebeurt, zeker sinds corona, voor een belangrijk deel online. Want onze standpunten, voorstellen en ideeën voor de stad presenteren wij niet alleen in de gemeenteraad, maar ook op onze website, onze kanalen op sociale media, in nieuwsbrieven en op posters en flyers. Uiteraard is de VVD de gezelligste partij, waarin de beste discussies worden gevoerd en een gezellige en collegiale omgang met elkaar enorm belangrijk is.

Jouw stage

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) die zijn/haar design en editing skills wil ontwikkelen in een professionele omgeving. Je ondersteunt onze grafisch communicatiemedewerker met het maken van foto- en videocontent voor onze sociale media. Denk aan het ontwerpen van animaties, flyers, posters en het filmen en monteren van video’s. Jij bent verantwoordelijk om het werk en de standpunten van onze raadsleden zo goed mogelijk te communiceren naar onze achterban. De stageperiode valt samen met de politieke campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022, oftewel: de meest spannende en leerzame periode voor een stage in de lokale politiek.

Wie zoeken wij

-      Je hebt een creatieve geest. Je denkt beeldend en bent in staat om politieke zaken, soms abstracte zaken, uit te drukken in beeld en geluid.

-      Je kan de boodschap van de VVD pakkend, begrijpelijk, positief en met de nodige humor neerzetten op social media.

-      Je hebt affiniteit met sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Jij weet precies welk kanaal onze fractie moet inzetten om onze achterban te bereiken.

-      Je volgt een relevante opleiding op mbo- of hbo-niveau, denk aan een opleiding op een Grafisch Lyceum of het Mediacollege Amsterdam.

-      Je kan werken met programma’s zoals Adobe Photoshop, Adobe Première Pro of Adobe After Effect en je hebt ervaring met filmen, animeren en het editen van video’s.

Wat bieden wij

-      Een stage vanaf september 2021 (startdatum in overleg) tot eind maart 2022, van minimaal drie of vier dagen per week en flexibiliteit met betrekking tot jouw werkdagen en vakantie(s).

-      Een werkplek op het fractiebureau van de VVD Amsterdam, gevestigd in het Amsterdamse stadhuis, in het centrum van de stad.

-      Begeleiding om jezelf te ontwikkelen in een professionele werkomgeving en toegang tot een breed netwerk.

-      Een interessante, leerzame en gezellige omgeving in een klein team bestaande uit 4 vaste medewerkers, 6 raadsleden en 2 duoraadsleden, waaronder een ervaren grafisch communicatiemedewerker.

-      Voor de werkzaamheden is een stagevergoeding beschikbaar.

Solliciteren

Sollicitaties of vragen kun je richten aan Wouter Moll, hoofd fractiebureau (w.moll@vvdamsterdam.nl).