Stagevacature junior beleidsmedewerker

Ben jij een politiek dier met een hart voor Amsterdam? Heb jij een liberale kijk op het leven? Dan zoeken wij jou! De Amsterdamse VVD zoekt een stagair(e) die ervaring wil opdoen in de Amsterdamse politiek in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

De Amsterdamse VVD

Met 6 zetels in de Amsterdamse gemeenteraad is de VVD in Amsterdam de grootste oppositiepartij. Wij zijn zichtbaar in de stad en media en voeren constructief oppositie. Tijdens je stage passeren belangrijke politieke thema’s de revue, denk aan de problematiek op de woningmarkt, georganiseerde misdaad, het herstel van de economie na corona of het tekort aan docenten. Uiteraard is de VVD de gezelligste partij, waarin de beste discussies worden gevoerd en een gezellige en collegiale omgang met elkaar enorm belangrijk is.

Jouw stage

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) op HBO- of academisch niveau vanaf september 2021 (startdatum in overleg) tot eind maart 2022. Tijdens jouw stage ondersteun je het fractiebureau en raadsleden op tal van inhoudelijke politieke zaken die in de stad spelen. Je organiseert (online) bijeenkomsten en VVD-activiteiten. Ook help je mee met het schrijven van politieke stukken. Wij zoeken iemand die een sterke affiniteit heeft met sociale media en de VVD helpt om online in contact te staan met onze achterban. De stageperiode valt samen met de politieke campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022, oftewel: de meest spannende en leerzame periode voor een stage in de lokale politiek.

Wie zoeken wij

-      Je hebt een mening over politiek, een liberaal hart en je bent dol op Amsterdam.

-      Jij weet precies hoe de Amsterdamse VVD social mediakanelen zoals Facebook, Instagram en Twitter kan inzetten om onze boodschap gehoor te laten vinden bij het juiste publiek.

-      Je vindt het leuk om politieke bijeenkomsten en campagne-acties te organiseren.

-      Je hebt een vlotte pen en het lijkt je leuk om over politieke zaken te schrijven. Je spellingsvaardigheden zijn uitstekend.

Wat bieden wij

-      Een stage van minimaal drie of vier dagen per week en flexibiliteit met betrekking tot jouw werkdagen en vakantie(s).

-      Een werkplek op het fractiebureau van de VVD Amsterdam, gevestigd in het Amsterdamse stadhuis, in het centrum van de stad.

-      De unieke kans om ervaring op te doen in de politiek in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

-      De juiste begeleiding om jezelf te kunnen ontwikkelen in een professionele werkomgeving en toegang tot een breed netwerk.

-      Een interessante, leerzame en gezellige omgeving in een klein team bestaande uit 4 vaste medewerkers, 6 raadsleden en 2 duoraadsleden.

-      Voor de werkzaamheden is een stagevergoeding beschikbaar.

Solliciteren

Sollicitaties of vragen kun je richten aan Wouter Moll, hoofd fractiebureau (w.moll@vvdamsterdam.nl).