Terrasseizoen op voorspraak VVD verlengd tijdens de winter

Het college heeft vandaag besloten het voorstel van de VVD om het terrasseizoen komende winter te verlengen over te nemen. VVD-lijsstrekker en woordvoerder Economische Zaken Claire Martens reageert verheugt: “Dit is fantastisch nieuws voor alle horecaondernemers die na een zeer zware coronaperiode en een matige zomer hun getroffen horecazaak weer hopen te herstellen.”

Het zomerterrassenseizoen duurt normaal gesproken tot eind oktober. Vanaf november gelden er andere regels voor winterterrassen, zoals ingeperkte openingstijden tot 20.00 in plaats van 22.00 uur. Ook de tijdelijk toegestane grotere terrassen vanwege corona, die vorige zomer op voorstel van de VVD werden geïntroduceerd, zouden begin november komen te vervallen. Vorige maand vroeg de VVD het stadsbestuur daarom de regels voor zomerterrassen ook in de winter te laten gelden. Met succes, zo bleek vandaag.

 

Claire Martens: “Horecaondernemers zijn enorm getroffen door corona, veel rekeningen hebben zich opgestapeld en moeten terugbetaald worden. Deze zomer heeft mede vanwege het tegenvallende weer maar beperkt effect gehad. Daarom vindt de VVD dat de ruimere en langer geopende terrassen ook komende winter van toepassing mogen blijven. Hiermee krijgen horecazaken letterlijk de ruimte om te herstellen. Bovendien kunnen de winterterrassen voor extra werkgelegenheid zorgen en is een koffietje of biertje in de buitenlucht veiliger dan in een afgesloten ruimte.”

 

Bracheorganisatie Koninklijke Horeca Amsterdam reageerde vorige maand al positief op het VVD-voorstel. Ook vraagt de organisatie aandacht voor duurzame terrasverwarming, hetgeen de Amsterdamse VVD onderschrijft. De verlenging van het terrasseizoen zal niet gepaard gaan met meer terrasverwarmers dan momenteel al vergund zijn.

 

Bent of kent u een ondernemer die ondanks de ruimere terrasregelgeving in de knel zit? Neemt u dan contact op met onze fractie via fractie@vvdamsterdam.nl.