VVD-initiatief ‘Ondernemers helpen ondernemers’ positief ontvangen door college

Het initiatiefvoorstel ‘Ondernemers helpen ondernemers in nood’, dat VVD-lijsstrekker Claire Martens dit voorjaar indiende, is positief ontvangen door het college. Naar verwachting wordt het voorstel dit najaar aangenomen in de gemeenteraad. Claire Martens: “Dit voorstel is hard nodig voor de groep ondernemers die flinke economische schade hebben geleden tijdens de coronacrisis.”

Het initiatief, dat de VVD in maart samen met de PvdA indiende, zorgt ervoor dat ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis hulp en advisering kunnen krijgen van ervaren ondernemers. De VVD wil dat ondernemers advies krijgen over de levensvatbaarheid van hun onderneming en over de kansen en risico’s bij het aanpassen van hun bedrijfsconcept, stoppen of doorgaan.

 

Martens: “Ondanks dat de economie op volle toeren draait hebben veel ondernemers nog schulden of andere problematische nasleepeffecten van de coronacrisis. Wat ons betreft worden zij bijgestaan door ondernemers die praktijkervaring en kennis van zaken hebben. De positieve reactie van het college op het voorstel van de VVD en de PvdA is een stap in de goede richting om Amsterdamse ondernemers te helpen met het herstel van hun onderneming.”