Koninginneweg behoudt op voorstel VVD een fietspad van asfalt

Op voorstel van de VVD is het oorspronkelijke plan van het college om bij de herinrichting van de Koninginneweg een fietspad met klinkers aan te leggen aangepast. Dankzij de VVD behoudt deze straat hierdoor een comfortabel fietspad van asfalt. VVD-raadslid Anne Marttin: “We zijn blij dat ons voorstel voor klinkers door vrijwel de hele raad werd gesteund. Zou blijft de Koninginneweg aantrekkelijk voor fietsers.”

Tijdens de raadsvergadering van 15 september jl. bracht VVD-raadslid en woordvoerder Mobiliteit Anne Marttin een motie in stemming over de beoogde bestrating voor de Koninginnenweg in stadsdeel Zuid, deze werd mede-ingediend door 13 van de 14 partijen in de gemeenteraad. Hierdoor blijft het fietspad op de Koninginneweg, waar in 2022 grootschalig onderhoud plaatsvindt, rood asfalt behouden. Eerder pleitte onder andere de Fietsersbond al voor het behoud van asfalt.

“De keuze voor klinkers zou de Koninginneweg oncomfortabel en soms zelfs gevaarlijk maken, doordat ze snel verzakken” stellen Marttin en haar mede-indieners. “Putdeksels kunnen niet mooi worden weggewerkt waardoor hoogteverschillen ontstaan, bij vorst bevriest het wegdek doordat vocht tussen de voegen blijft liggen en fietsers kunnen de klinkers mogelijk ontwijken en daardoor op de autoweg gaan rijden.”