Vacature: Meewerkend hoofd fractiebureau

De Amsterdamse VVD, gevestigd op het stadhuis aan de Amstel, zoekt een hoofd fractiebureau. Een meewerkende aanvoerder die enerzijds scherpe beleidsnota’s schrijft en uitstekende stakeholdermanagementvaardigheden bezit, anderzijds het fractiebureau als leidinggevende meeneemt in het realiseren van onze ambities en idealen. Kortom: een duizendpoot.

De Amsterdamse VVD

Met 6 zetels is de Amsterdamse VVD op dit moment de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad van Amsterdam (45 zetels). Wij zijn zichtbaar in de stad en media en gaan voor een liberaal stempel op de linkse politiek in Amsterdam. Raadsleden, die naast hun raadswerk een baan in de maatschappij hebben, houden goed contact met het fractiebureau. We werken op een informele manier met elkaar samen.

De baan

Het fractiebureau (4fte) is de motor van de fractie. Als hoofd fractiebureau ben je een belangrijke schakel tussen het fractiebureau, de raadsleden en de fractievertegenwoordigers. Je verdeelt je tijd tussen je rol als beleidsmedewerker en je rol als hoofd fractiebureau.

Als hoofd van het fractiebureau zorg je voor een fijne werksfeer waar iedereen zich prettig voelt. Je zorgt voor goede afstemming met de raadsleden en komt zelf met creatieve ideeën. Je hebt een goed overzicht en coördineert de totale werkzaamheden, media-uitingen en koers. Jij staat tussen je collega’s en weet hen te coachen en enthousiasmeren om elke dag beter te worden

Als beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke ondersteuning, bijdrage en initiatieven op verschillende portefeuilles. Je monitort het nieuws en jouw politieke voelsprieten dragen eraan bij dat de Amsterdamse VVD van alles op de hoogte is en jouw raadslid snel kan acteren. Je zorgt ervoor dat het raadslid jou blind kan vertrouwen en jij de stappen al hebt uitgewerkt voor jullie elkaar hebben gesproken.

Jij bent

Ø  Altijd op de hoogte van wat er speelt in de stad en online

Ø  Een teamplayer pur sang

Ø  Aanvoerder die tussen het team staat en werkt

Ø  Vlijmscherp op papier

Ø  Een verbinder: jij weet verschillende meningen, personen en invalshoeken op dezelfde pagina te krijgen

Ø  Iemand die zichzelf herkent in de volgende begrippen: kritisch, optimistisch, verbinder, gestructureerd en optimistisch

Wie zoeken wij?

Ø  Afgeronde HBO/WO-opleiding

Ø  Aantoonbare affiniteit met het liberale gedachtegoed en de VVD- standpunten

Ø  Minimaal 3 jaar werkervaring, leidinggevende ervaring is gewenst

Ø  Je hebt een schrijftalent en hebt uitstekende kennis van de Nederlandse taal

Ø  Je hebt humor en kunt goed relativeren

Ø  Ervaring als beleidsmedewerker of woordvoerder is een pre

Ø  Twitter, Linkedin, Instagram, Facebook, Linkedin je hebt aangesloten op alle platformen en weet (aantoonbaar) hoe je deze verschillende platforms kunt inzetten

Wat bieden wij?

Ø  Contract voor 32 uur per week

Ø  Een baan in het hart van de politieke fractie in de hoofdstad, van de grootste partij van het land

Ø  Een goed uitgeruste werkplek midden in het centrum van Amsterdam, aan de Amstel

Ø  Uitstekende arbeidsvoorwaarden met een aantrekkelijk salaris op grond van de CAO Gemeenten

Ø  Moderne balans tussen werken vanuit huis en op kantoor. Dagen waarop raadsvergaderingen, commissievergaderingen of fractie-aangelegenheden zijn werken we op kantoor. Dit kunnen afwijkende werktijden zijn.

Solliciteren

Sollicitaties kun je tot 23 oktober richten aan: VVD Amsterdam, t.a.v. Fractie, fractie@vvdamsterdam.nl.

Mocht je nog vragen hebben, bel gerust! Wij zijn te bereiken op: 020- 552 3475. De procedure zal bestaan uit twee gesprekken en het maken van een case.