VVD zet met nieuwe lijst in op combinatie van ervaring en vernieuwing

Met trots lanceert de Amsterdamse VVD de advieslijst met de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De partij kiest voor een lijst met kandidaten die een sterke binding met de stad hebben, goede inhoudelijke kennis meebrengen en bijzonder gedreven zijn om te bouwen aan een nog mooiere vrije stad. Deze kandidaten gaan de komende jaren aan de slag voor Onze Vrije Stad. De definitieve volgorde van de kandidatenlijst zal door de leden van de Amsterdamse VVD worden vastgesteld door middel van een online ledenraadpleging in de week van 22 t/m 29 november. De kandidatenlijst voor de stadsdelen wordt op 29 november vastgesteld.


"Ik ben ontzettend trots op dit team. Een combinatie tussen ervaren politici en nieuw talent. Allen met verschillende ervaringen, leeftijden
 en uit verschillende stadsdelen. Wat ons bindt is de strijd voor een vrije en veilige stad. Met deze lijst vragen wij het vertrouwen van de kiezer. Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan! " aldus lijsttrekker Claire Martens

 

1.  Claire Martens (34, West, reeds gekozen als lijsttrekker)

Claire is raadslid sinds 2018, een echte liberaal die zich onvermoeid inzet voor de stad. Vanuit optimisme en verbinding zet zij zich in voor alle Amsterdammers.  In de coronaperiode zette zij zich in voor ondernemers die het hoofd maar moeizaam boven tafel hielden. Ook wist zij voor ondernemers die van de gemeente huren korting op de huurprijs te bedingen en kreeg de horeca toestemming om terrassen in de winter te laten staan. In het dagelijks leven werkt zij als HR-directeur bij verschillende scale-ups.

 

2. Kune Burgers (47, Zuid)

Kune is altijd optimistisch en positief ingesteld, iets waar de gemeente nog wat van kan leren. Hij werkt als zelfstandig jurist en woont met zijn vrouw en twee kinderen in het mooie Buitenveldert in stadsdeel Zuid. Sinds 2020 is hij fractievoorzitter in de stadsdeelcommissie Zuid namens de VVD.

 

3. Myron von Gerhardt (28, Noord)

Myron geldt als het jonge talent binnen de Amsterdamse VVD. In zijn werk als beleidsmedewerker voor de VVD laat hij zien over een uitstekend politiek gevoel te beschikken en bovendien een echte teamspeler te zijn. Hij woont met zijn vriendin in stadsdeel Noord.

 

4. Yolanda Hoogtanders (49, Oost)

Yolanda heeft jarenlange ervaring in het sociaal domein, onder andere als directeur van Werkom. Zij wil haar ervaring inzetten voor een beter openbaar bestuur en heeft daarom besloten de stap te maken richting de politiek. Ze woont met haar man en kinderen in stadsdeel Oost.

 

5. Daan Wijnants (33, Oost)

Daan is een bewezen kracht in de fractie. Sinds 2019 is hij fractievertegenwoordiger. De afgelopen jaren heeft hij zich ingezet voor bestrijding van de drukte in het Centrum en de aanpak coffeeshops. Hij is werkzaam in de start/scale-up branche. Samen met zijn vriendin woont hij in stadsdeel Oost.

 

6. Oscar Hammerstein (67, Centrum)

Oscar is advocaat in ruste. Hij is daarnaast voorzitter van Stichting PrEP Direct en het Staetshuysfonds. Hij heeft een grote passie voor kunst, cultuur en theater. Hij wil zich nu in de raad gaan inzetten voor Amsterdammers, met name door de stad weer veilig, schoon en leefbaar te maken. Oscar woont in stadsdeel Centrum.

 

7. Laurent Staartjes (34, West)

Laurent is juridisch beleidsonderzoeker gemeentelijk beleid en sinds 2018 fractievoorzitter in de stadsdeelcommissie Amsterdam West. Hij is een nuchtere politicus die voor buurtbewoners altijd benaderbaar is. Laurent woont in stadsdeel West.

 

8. Stijn Nijssen (32, West)

Stijn is consultant bij KPMG en sinds 2019 fractievertegenwoordiger voor de VVD. Daarvoor was Stijn lid van de stadsdeelcommissie Oost. Met passie zet hij zich in voor een duurzaam en bereikbaar Amsterdam. Hij woont met zijn vriendin in stadsdeel West.

 

9. Wim van der Kamp (39, Zuidoost)

Wim is docent economie op een gymnasium en daarnaast financieel adviseur. Sinds 2018 is hij actief in de stadsdeelcommissie Zuidoost waarvan hij in 2019 voorzitter werd. Daarnaast is Wim namens de stadsdeelcommissie lid van de Zuidoost Alliantie, om het Masterplan Zuidoost vooruit te helpen. Wim woont in stadsdeel Zuidoost.

 

10. Marie José Kleene (58, Oost)

Marie José is al 33 jaar werkzaam als verpleegkundige in het OLVG met specialisatie op het gebied van HIV/AIDS. Ze is nieuw op het politieke front en bijzonder gedreven om zich in te zetten voor de zorg. Marie José woont op IJburg in stadsdeel Oost. 


11. Sietze Hylkema

12. Dylan Meijer

13. Frans van Vliet

14. Claudia van Zanten

15. Jelmer van Leeuwen

16. Hawre Rahimi

17. Simon Termorshuizen

18. Raphaël van Kraaij

19. Dyon van Stigt

20. Bas van der Sande

21. Jax van Vliet

22. Wout Deterink

23. Niels van der Sangen

24. Pepijn van Loon

25. Robert-Jan Volgers

26. Michael Vis

27. Yorick Muller

28. Donald Kreiken

29. Wendeline van Seventer

30. Sandro Slijepcevic

31. Hasher Ahmadi

32. Arnoud Jol

33. Ellis Mulder

34. Obbe van der Meer

35. Marten Snijder

36. Bart van der Laan

37. Sebastiaan Hooft

38. Herma Laama- De Walle

39. Alex van der Baan

40. Gianni Pollarini

41. Annette Dekker

42. Bart Drenth

43. Lennart Saleminjk

44. Christien Waller

45. Jeroen van Wijngaarden

46. Mariëlle Paul

47. Rik Torn

48. Anne Marttin

49. Dorienke de Grave-Verkerk

50. Marianne Poot