VVD zet met nieuwe lijst in op combinatie van ervaring en vernieuwing

Met trots lanceert de Amsterdamse VVD de definitieve lijst met de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De partij kiest voor een lijst met kandidaten die een sterke binding met de stad hebben, goede inhoudelijke kennis meebrengen en bijzonder gedreven zijn om te bouwen aan een nog mooiere vrije stad. Deze kandidaten gaan de komende jaren aan de slag voor Onze Vrije Stad. De definitieve volgorde van de kandidatenlijst voor de gemeenteraad en de stadsdelen is inmiddels vastgesteld.


"Ik ben ontzettend trots op dit team. Een combinatie tussen ervaren politici en nieuw talent. Allen met verschillende ervaringen, leeftijden
 en uit verschillende stadsdelen. Wat ons bindt is de strijd voor een vrije en veilige stad. Met deze lijst vragen wij het vertrouwen van de kiezer. Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan! " aldus lijsttrekker Claire Martens

 

1.  Claire Martens (34, West, reeds gekozen als lijsttrekker)

Claire is raadslid sinds 2018, een echte liberaal die zich onvermoeid inzet voor de stad. Vanuit optimisme en verbinding zet zij zich in voor alle Amsterdammers.  In de coronaperiode zette zij zich in voor ondernemers die het hoofd maar moeizaam boven tafel hielden. Ook wist zij voor ondernemers die van de gemeente huren korting op de huurprijs te bedingen en kreeg de horeca toestemming om terrassen in de winter te laten staan. In het dagelijks leven werkt zij als HR-directeur bij verschillende scale-ups.

 

2. Kune Burgers (47, Zuid)

Kune is altijd optimistisch en positief ingesteld, iets waar de gemeente nog wat van kan leren. Hij werkt als zelfstandig jurist en woont met zijn vrouw en twee kinderen in het mooie Buitenveldert in stadsdeel Zuid. Sinds 2020 is hij fractievoorzitter in de stadsdeelcommissie Zuid namens de VVD.

 

3. Myron von Gerhardt (28, Noord)

Myron geldt als het jonge talent binnen de Amsterdamse VVD. In zijn werk als beleidsmedewerker voor de VVD laat hij zien over een uitstekend politiek gevoel te beschikken en bovendien een echte teamspeler te zijn. Hij woont met zijn vriendin in stadsdeel Noord.

 

4. Yolanda Hoogtanders (49, Oost)

Yolanda heeft jarenlange ervaring in het sociaal domein, onder andere als directeur van Werkom. Zij wil haar ervaring inzetten voor een beter openbaar bestuur en heeft daarom besloten de stap te maken richting de politiek. Ze woont met haar man en kinderen in stadsdeel Oost.

 

5. Daan Wijnants (33, Oost)

Daan is een bewezen kracht in de fractie. Sinds 2019 is hij fractievertegenwoordiger. De afgelopen jaren heeft hij zich ingezet voor bestrijding van de drukte in het Centrum en de aanpak coffeeshops. Hij is werkzaam in de start/scale-up branche. Samen met zijn vriendin woont hij in stadsdeel Oost.

 

6. Laurent Staartjes (34, West)

Laurent is juridisch beleidsonderzoeker gemeentelijk beleid en sinds 2018 fractievoorzitter in de stadsdeelcommissie Amsterdam West. Hij is een nuchtere politicus die voor buurtbewoners altijd benaderbaar is. Laurent woont in stadsdeel West.

 

7. Stijn Nijssen (32, West)

Stijn is consultant bij KPMG en sinds 2019 fractievertegenwoordiger voor de VVD. Daarvoor was Stijn lid van de stadsdeelcommissie Oost. Met passie zet hij zich in voor een duurzaam en bereikbaar Amsterdam. Hij woont met zijn vriendin in stadsdeel West.

 

8. Wim van der Kamp (39, Zuidoost)

Wim is docent economie op een gymnasium en daarnaast financieel adviseur. Sinds 2018 is hij actief in de stadsdeelcommissie Zuidoost waarvan hij in 2019 voorzitter werd. Daarnaast is Wim namens de stadsdeelcommissie lid van de Zuidoost Alliantie, om het Masterplan Zuidoost vooruit te helpen. Wim woont in stadsdeel Zuidoost.

 

9. Marie José Kleene (58, Oost)

Marie José is al 33 jaar werkzaam als verpleegkundige in het OLVG met specialisatie op het gebied van HIV/AIDS. Ze is nieuw op het politieke front en bijzonder gedreven om zich in te zetten voor de zorg. Marie José woont op IJburg in stadsdeel Oost. 


10. Sietze Hylkema

11. Dylan Meijer

12. Frans van Vliet

13. Claudia van Zanten

14. Jelmer van Leeuwen

15. Hawre Rahimi

16. Simon Termorshuizen

17. Raphaël van Kraaij

18. Dyon van Stigt

19. Bas van der Sande

20. Jax van Vliet

21. Wout Deterink

22. Niels van der Sangen

23. Pepijn van Loon

24. Robert-Jan Volgers

25. Michael Vis

26. Yorick Muller

27. Donald Kreiken

28. Wendeline van Seventer

29. Sandro Slijepcevic

30. Hasher Ahmadi

31. Arnoud Jol

32. Ellis Mulder

33. Obbe van der Meer

34. Marten Snijder

35. Bart van der Laan

36. Sebastiaan Hooft

37. Herma Laama- De Walle

38. Alex van der Baan

39. Gianni Pollarini

40. Annette Dekker

41. Bart Drenth

42. Lennart Salemink

43. Christien Waller

44. Paul Luijten

45. Jeroen van Wijngaarden

46. Mariëlle Paul

47. Rik Torn

48. Anne Marttin

49. Dorienke de Grave-Verkerk

50. Marianne Poot