Vacature Beleidsmedewerker Fractiebureau

Heb jij over alles in de politiek een mening? Volg je de gemeentepolitiek en de goede en slechte plannen op de voet? Denk je dat jij een politiek strateeg bent die Amsterdam elke dag mooier, liberaler en vrijer kan maken? Dan zoeken we jou!

De baan

De gemeenteraadsfractie van de Amsterdamse is op zoek naar een beleidsmedewerker op hbo of academisch niveau met hart voor de stad. Als beleidsmedewerker ondersteun je de fractieleden op inhoudelijk vlak en denk je mee over de koers van de Amsterdamse VVD. Je houdt je bezig met het adviseren over meerdere inhoudelijke dossiers, het bedenken en ontwikkelen van mediacampagnes, het doen van research, het organiseren van werkbezoeken en bijeenkomsten en het ondersteunen van de VVD-fractieleden in brede zin.

De Amsterdamse VVD

Met 6 zetels in de Amsterdamse gemeenteraad is de VVD in Amsterdam de grootste oppositiepartij. Wij zijn zichtbaar in de stad en media en voeren constructief oppositie om de plannen van het linkse college bij te sturen. Uiteraard is de VVD de gezelligste partij, waarin de beste discussies worden gevoerd en een gezellige en collegiale omgang met elkaar enorm belangrijk is. De komende periode staat voor onze fractie in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022, een van de spannendste periodes in de lokale politiek.

Wie zoeken wij

·      Je bent in staat om snel kennis tot je te nemen, een mening te vormen over soms complexe vraagstukken en daar concrete acties aan te koppelen;

·      Je bent een strategisch talent die snel kan zien waar politieke kansen liggen;

·      Je bent een schrijftalent met een heldere communicatiestijl, oog voor detail, punctueel en zorgvuldig;

·      Je hebt goed gevoel voor (sociale) media en een oog voor publicitaire kansen voor de VVD;

·      Je bent flexibel en bereid ook buiten werktijd snel te reageren als dat nodig is;

·      Je kan snel inspringen op de actualiteit en daar de juiste koers voor de VVD bij bepalen;

·      Je hebt humor, kan goed relativeren en met verschillende mensen omgaan;

·      Gevoel voor politiek is een vereiste. Aantoonbare affiniteit met de VVD is een pré.

Wat bieden wij

·      Een baan als beleidsmedewerker voor 32 uur per week;

·      Een werkplek op het fractiebureau van de Amsterdamse VVD, gevestigd in het Amsterdamse stadhuis, in het centrum van de stad;

·      De kans de gemeentepolitiek van dichtbij te ervaren en invloed uit te oefenen, dit alles in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022;

·      Een leerzame en gezellige omgeving in een team bestaande uit vaste medewerkers en raadsleden;

·      Goede arbeidsvoorwaarden, met een marktconform salaris op grond van de CAO Gemeenten.

Solliciteren

Sollicitaties kunt je tot 15 december 2021 richten aan: VVD Gemeenteraadsfractie (fractie@vvdamsterdam.nl). Bel voor meer informatie het VVD-fractiebureau (020 – 552 3475).