Vacature bestuur debat en politieke inhoud lokaal netwerk Amsterdam

Het bestuur van lokaal netwerk Amsterdam is op zoek naar een enthousiast bestuurslid voor de portefeuille debat en politieke inhoud. Dit bestuurslid is verantwoordelijk om het debat binnen de partij te stimuleren en een bijdrage te leveren aan de politieke koers van het lokaal. Onder zijn verantwoordelijkheid vallen de Libertijn commissie en de kenniscommissies.

Naast de verantwoordelijkheid van de portefeuille zijn er de verantwoordelijkheden van algemeen bestuurslid.

Het bestuur van lokaal netwerk Amsterdam is verantwoordelijk voor de gemeente Amsterdam (incl. Weesp) en de gemeente Diemen.

Algemeen

De verantwoordelijkheid van het bestuur is om de vereniging te organiseren. De mensen in de gemeenteraad en stadsdeelcommissies bepalen de politieke koers. In deze portefeuille heb je vooral een faciliterende rol: Een podium bieden voor leden hun mening te laten horen en gemeenteraadsleden helpen alle kennis binnen te partij in te zetten voor de politieke koers.

Taken

• Aansturen van de Libertijn commissie (samenstellen commissie en aandragen van onderwerpen).
  • InitiĆ«ren van evenementen die het debat binnen de partij aanjagen.
  • Aansturen van de kenniscommissies (samenstellen commissies en zorgen voor een goede band met de gemeenteraadsleden).

Algemene taken van een bestuurslid: meedenken, enthousiasme en deel van het team zijn.

Competenties

• Liberaal in hart en nieren en pal staan voor de idealen en beginselen van de partij.
  • De belangen van de VVD en lokaal Amsterdam effectief kunnen behartigen.
  • Integer, loyaal, verbindend en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsbesef.
  • Heeft discipline, kan plannen en organiseren, kan samenwerken en is zelfstandig.
  • Is op de hoogte wat er speelt bij de achterban en is creatief in het organiseren van evenementen.
  • Voldoende tijd.

Procedure

Belangstellenden voor deze functie kunnen voor meer informatie contact opnemen met het huidige bestuurslid debat en politieke inhoud, Laurens Oosting via l.oosting@vvdamsterdam.nl.

GeĆÆnteresseerden worden van harte uitgenodigd zich kandidaat te stellen door uiterlijk zondag 14 augustus a.s. een uitgebreid CV en motivatie te sturen naar de Permanente Scoutingcommissie (PSC) via kandidaten@vvdamsterdam.nl. De PSC nodigt gekwalificeerde kandidaten uit voor een gesprek, waarna het bestuur met de geschikt bevonden kandidaten in gesprek gaat. Op basis van de gesprekken zal het bestuur een voordracht doen aan de leden. De benoeming zal plaatsvinden tijdens de ledenvergadering van de VVD Amsterdam op 22 september a.s.