Vacature: Woordvoerder/Community Manager

De Amsterdamse VVD, gevestigd op het stadhuis aan de Amstel, zoekt een Woordvoerder/Community manager voor het fractiebureau (4fte). Ben jij goed met taal en een echte netwerker? Weet jij op een luchtige manier contact te leggen met Amsterdammers en de pers? Ben jij in staat om op een creatieve manier onze politieke boodschap over te brengen? Draai jij je hand niet om voor een lange termijn mediastrategie, het schrijven van een blog of het bedenken van de meest toffe content. Dan zoeken wij jou!

De Amsterdamse VVD

Met vijf zetels is de Amsterdamse VVD inmiddels 4 jaar de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad van Amsterdam (45 zetels). Wij zijn zichtbaar in de stad en pogen constructief, efficiënt en zichtbaar oppositie te voeren. Raadsleden, die in het geval van de VVD werken naast hun werk als raadslid, hebben goed contact met het fractiebureau. We werken op een informele manier met elkaar samen. Het fractiebureau is voor ons het kloppende (fysieke) hart van het team. 

 

Daarnaast hebben we ook goed en nauw contact met de politici die de Amsterdamse VVD vertegenwoordigen in de verschillende stadsdelen. 

 

De baan

Het fractiebureau (4fte) is de motor van de fractie. Als woordvoerder/community manager ben jij de persoon die zonder te veel aanmoediging met de meest gave ideeën komt om onze politieke voorstellen om te zetten in beeldvorming. Dit kan in de vorm van een opinie zijn, een blog, een vlog of grafische content. Jij begrijpt als geen ander dat de politieke arena zich grotendeels online en in de media afspeelt. Je krijgt naast het bedienen van de dagelijkse politieke actualiteiten de ruimte om samen met de Manager Fractiebureau te werken aan de mediastrategie, lange termijnplannen en om onze raadsleden en fractievertegenwoordigers mee te nemen in de online en offline mogelijkheden om Amsterdammers beter te bereiken. 

 

Jij bent

·         Altijd op de hoogte van wat er speelt in de stad (online & offline)

·         Je omschrijft jezelf als een nieuwsjunkie (kranten, blogs, vlogs)

·         Jij weet precies te beschrijven hoe en waar we onze achterban kunnen bereiken

·         Vlijmscherpe pen. Jij begrijpt dat de tekst onder een instagram post kort moet zijn, maar direct pakkend

·         Ondernemend. Je hebt zoveel goede ideeën, je gaat het liefst direct en zelf aan de slag.

·         Netwerker. Je weet de juiste contacten te leggen om de plannen van de Amsterdamse VVD onder een groter publiek bekend te maken.

·         Een creatieveling. Jij ziet politieke onderwerpen beeldend voor je!

·         Iemand die zichzelf herkent in de volgende begrippen: kritisch, optimistisch, verbinder en gestructureerd

 

Profiel & ervaring

·         0-3 jaar werkervaring

·         (Bijna) afgeronde HBO/WO-studie

·         Aantoonbare affiniteit met het liberale gedachtegoed en de VVD- standpunten

·         Je hebt een schrijftalent en hebt uitstekende kennis van de Nederlandse taal (je kunt ons ook iets laten zien dat je recent hebt geschreven)

·         Je hebt humor en kunt goed relativeren

·         Instagram, TikTok, LinkedIn, Twitter, jij bezit niet alleen een social media account van elk platform dat er bestaat, je weet ons ook haarfijn uit te leggen welke we wanneer moeten inzetten

 

Wat bieden wij?

·         Contract voor 32 uur per week

·         Een baan in het hart van de politieke fractie in de hoofdstad, van de grootste partij van het land

·         Een goed uitgeruste werkplek midden in het centrum van Amsterdam, aan de Amstel

·         Uitstekende arbeidsvoorwaarden met een aantrekkelijk salaris op grond van de CAO Gemeenten

·         Moderne balans tussen werken vanuit huis en op kantoor. Dagen waarop raadsvergaderingen, commissievergaderingen of fractie-aangelegenheden zijn werken we op kantoor. Dit kunnen afwijkende werktijden zijn. 

 

Solliciteren

Sollicitaties kun je richten aan: VVD Amsterdam, t.a.v. Fractie, fractie@vvdamsterdam.nl.

Mocht je nog vragen hebben, bel gerust! Wij zijn te bereiken op: 020- 552 3475. De procedure zal bestaan uit twee gesprekken en het maken van een case.