VVD organiseert ruim 3 miljoen extra voor middeninkomens in Begroting 2023

Een stad met plek voor middeninkomens, betaalbare lokale lasten en een gemeente die haar kerntaken op orde heeft. Dat is waar de Amsterdamse VVD zich bij de Begroting 2023 hard voor heeft gemaakt. De VVD maakt namelijk andere keuzes voor de stad en heeft deze inzichtelijk gepresenteerd in onze tegenbegroting. Wij pleiten voor een schonere en veilige stad. Een stad waar ondernemers de ruimte krijgen om te doen waar zij goed in zijn en we oog hebben voor de hardwerkende middeninkomens die door de huidige onzekere periode tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Het goede nieuws is dat veel door de Amsterdamse VVD ingediende voorstellen zijn aangenomen.

Dankzij de VVD krijgen lage middeninkomens tijdelijk recht op gemeentelijke voorzieningen. Voorzieningen die ervoor kunnen zorgen dat met name kinderen niet de dupe worden van de huidige onzekere financiĆ«le tijden. Daarnaast komt er op voorstel van de VVD een Amsterdam Ambassadeur om meer evenementen en congressen naar Amsterdam te trekken. Onze ambitie om meer mensen naar werk te begeleiden is overgenomen en tenslotte komt er een onderzoek naar scenario's om de bouw van de brug naar Noord alsnog mogelijk te maken.

 

De Begroting 2023 behelst de plannen van het Amsterdamse stadsbestuur voor volgend jaar. Deze bevat goede en slechte plannen. Goede initiatieven zullen wij vanzelfsprekend blijven steunen, of deze nu vanuit de coalitie komen of de oppositie. Tegen plannen die ingaan tegen onze liberale kijk op een veilige en vrije stad zullen wij ons blijven verzetten. De Amsterdamse VVD maakt zich zorgen over de stijgende schuld van de gemeente Amsterdam welke uiteindelijk zullen worden doorberekend aan (toekomstige) Amsterdammers.