Vacature: Stage Politiek en Beleid

Heb jij affiniteit met de (Amsterdamse) politiek? Wil je een kijkje krijgen achter de schermen van de lokale politiek? Wil jij impact maken en een bijdrage leveren aan een vrij, veilig en welvarend Amsterdam? Dan zoeken wij jou! Bij de VVD komt namelijk vanaf september 2024 een onwijs interessante en toffe plek vrij voor een stagiair(e), in het hart van de Amsterdamse politiek.

De Amsterdamse VVD

Met vijf zetels is de Amsterdamse VVD de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad van Amsterdam. Wij zijn zichtbaar in de stad en willen constructief, efficiënt en actief oppositie voeren. De VVD staat voor een Amsterdam waar iedereen zichzelf kan zijn. Een stad waarin je veilig, in een schone omgeving op straat een balletje kunt trappen. Een stad waarin iedereen een huis en baan kan vinden. Waarin gelijke kansen voor iedereen bestaan en iedereen het beste uit zichzelf kan halen. 

Jouw stage

Je komt te werken op het fractiebureau (4 medewerkers), de motor van de VVD-fractie. Als stagiair(e) Politiek & Beleid ondersteun je het fractiebureau en alle (duo-)raadsleden op tal van inhoudelijke politieke zaken die in de stad spelen. Je helpt mee met het schrijven van inhoudelijke politieke stukken, schriftelijke vragen en opinies. Je bereidt debatten voor en je leert om snel informatie te analyseren en toe te passen. Je organiseert bijeenkomsten en VVD-activiteiten en je werkt nauw samen met de VVD’ers in de stadsdeelcommissies: onze ogen en oren in de stad. Je spart met raadsleden en fractiemedewerkers over standpunten en je bent aanwezig bij gesprekken tussen raadsleden en Amsterdammers. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën.

Wie zoeken wij

  • Je bent dol op Amsterdam en hebt interesse in maatschappelijke en politieke vraagstukken.
  • Politieke ervaring of kennis is geen vereiste, dat leren we je snel genoeg.
  • Je kunt je vinden in de standpunten van de VVD.
  • Je hebt een vlotte pen en het lijkt je leuk om over inhoudelijke politieke zaken te schrijven.
  • Je kunt zelfstandig werken, maar vindt het ook leuk om onderdeel te zijn van een team.  

Wat bieden wij

  • Een stage van minimaal twee dagen per week en flexibiliteit met betrekking tot jouw werkdagen en vakantie(s).
  • Een inspirerende en dynamische werkplek op het fractiebureau van de Amsterdamse VVD, gevestigd in het Amsterdamse stadhuis, in het centrum van de stad.
  • De juiste begeleiding om jezelf te kunnen ontwikkelen in een professionele werkomgeving. In overleg is het mogelijk om je eigen onderzoek in het kader van je opleiding uit te voeren.
  • Een interessante, leerzame en gezellige omgeving in een klein team bestaande uit 4 vaste medewerkers, 5 raadsleden en 1 fractievertegenwoordiger.
  • Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Solliciteren

Sollicitaties in de vorm van een brief, filmpje of andere creatieve vorm kun je richten aan: de Amsterdamse VVD Gemeenteraadsfractie t.a.v. Marijn van den Meiracker (Beleidsmedewerker Fractiebureau) via m.vandenmeiracker@vvdamsterdam.nl.

Meer informatie nodig? Bel gerust het VVD-fractiebureau (020 – 552 3475).