Stijn Nijssen voorgedragen als wethouder Oostzaan

Raadslid Stijn Nijssen is voorgedragen als wethouder in de gemeente Oostzaan. Vanwege het vertrek van Rosemarijn Dral naar de Tweede Kamer moest de lokale VVD-fractie van Oostzaan op zoek naar een opvolger. Stijn Nijssen zal, na instemming van de gemeenteraad van Oostzaan, per 11 juli zijn raadslidmaatschap in Amsterdam neerleggen.

Stijn Nijssen is in 2018 begonnen in de stadsdeelcommissie Amsterdam Oost. In 2019 werd hij duo-raadslid in de Amsterdamse gemeenteraad en na de verkiezingen van 2022 kwam Stijn in de gemeenteraad: eerst een korte periode als vervanger, later als vast gemeenteraadslid. Stijn heeft zich tijdens zijn periode als raadslid beziggehouden met onder meer de portefeuilles duurzaamheid, afval en reiniging, economische zaken en diversiteit.

Stijn Nijssen: “Ik heb enorm veel zin in dit nieuwe avontuur en ik kijk er naar uit me als bestuurder te gaan storten op belangrijke thema's in Oostzaan als het bouwen van woningen, verkeer en verkeersveiligheid en goed beheer van de openbare ruimte.”

Daan Wijnants: “Wij vinden het natuurlijk erg jammer dat Stijn ons gaat verlaten, maar wij vinden het een onwijs mooie stap die hij gaat maken. Hij kan al zijn ervaring inzetten in Oostzaan, en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij dat heel goed gaat doen. Wij danken hem voor zijn jarenlange inzet voor Amsterdam en de Amsterdamse VVD.”

Stijn Nijssen: “Ik ga mijn collega's en vrienden uit de Amsterdamse VVD fractie erg missen. Ik ben er trots op hoe wij al jaren keihard strijden voor een gemeente waar het schoon is op straat, waar ondernemers een belangrijke plek hebben, en waar het veilig is voor iedereen om over straat te gaan. Mijn dank is groot dat ik hier zes jaar deel van uit heb mogen maken.”

Op 11 juli is de beoogde beëdiging van Stijn Nijssen als wethouder in Oostzaan. Stijn Nijssen zal in de gemeenteraad opgevolgd worden door Wim van der Kamp, nu nog lid van de stadsdeelcommissie in Zuidoost. Wij heten Wim van harte welkom in de Amsterdamse fractie en wensen Stijn natuurlijk alle succes en geluk toe bij deze mooie stap.

Stijn Nijssen en Wim van der Kamp.